23948sdkhjf

Skulpturelt klubhus spiller sammen med omgivelserne

Idrætsforening ved Vejle har fået nyt innovativt og utraditionelt klubhus bygget i træ
Midt på træningsanlægget hos Hover IF ved Vejle står et klub- og fritidshus, der med sin ellipseform næsten er rund som det, det hele handler om; fodbolden.

Hover-huset giver den klassiske forestilling om bunkerlignende klubhuse en glidende tackling - for de store vinduespartier sikrer lys og funktionalitet og trækker udelivet med helt ind, og indelivet med helt ud.

Bygningen er opført i samarbejde med Vejle Kommune som bygherre, ingeniør- og arkitektvirksomheden Constructa og udført af entreprenørfirmaet Stenhøjgaard.

"Det gamle klubhus lå oppe ved landevejen, men det nye ligger nu centralt på alle banerne og er trukket med ind i omgivelserne, så man er der, hvor det hele sker," fortæller bygningskonstruktør Lise Holst Jacobsen hos Constructa, der har tegnet det nye klubhus.

Klubhuset er bygget i træ i samspil mellem lodrette og vandrette trælister, der enkeltvist er skruet fast og sikrer innovative formgivningsmuligheder.

Listerne giver en fornemmelse af ro og balance, samtidig med at de er smalle, og derfor gør det lettere at få facon på. Med de vandrette trælister skabes dybde, som trækker kigget ud.

"Husets facon har været en stor udfordring, fordi man med en ellipseform ikke har to bjælker, der er ens. Samtidig har det været svært at målsætte de mange krumme linjer. Det betød flere dialoger end normalt, fordi det har krævet lidt ekstra at projektere helt rigtigt", forklarer Lise Holst Jacobsen i en pressemeddelelse.

Funktionalitet er nøgleord

Bygningens ellipseform giver udsigt til trænings- og kampbanerne med et 180-graders view, mens tagterrassen tillader et 360-graders udsyn til alle baner, så huset bliver en integreret del af fodboldmiljøet.

De udvendige skærmvægge indrammer klubhusets skulpturelle, rene linjer, samtidig med at de giver gode udendørsmuligheder, fordi væggene skaber læ.

Et af byggeprojektets nøgleord var funktionalitet. Klubhusets 450 kvm er effektivt udnyttet med en lige fordelingsgang, der strækker sig gennem hele huset.

De primære seks omklædningsrum er trukket frem til hovedindgangen, mens de sekundære rum med vask og teknik er placeret bagest i huset.

Både spillere, lokale og Vejle Kommune er begejstrede for det utraditionelle klubhus, som er blevet et symbol og varemærke for Hover IF.

"Vores opfattelse er helt klart, at huset er blevet taget godt imod. Det er et lyst og indbydende omdrejningspunkt for hele klubben, som skaber nærvær og samspil med livet ude på banerne. Byggeprojektet har været en succes med stor inddragelse, og klubben har taget ejerskab fra dag ét", fortæller Peder Tind, projektleder i Vejle Kommune i pressemeddelelsen.

brahe
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093