23948sdkhjf

Deko og tømrersjak indgår forlig

Ugers strejke er nu slut, efter at parterne mandag nåede til enighed om akkordlønnen på byggeriet af Axel Towers. Deko-direktøren glæder sig over, at arbejdet nu kan fortsætte
Ugers konflikt mellem loft- og vægvirksomheden Deko og et tømrer- og snedkersjak på byggeriet Axel Towers i det indre København er nu slut.

De 40 svende har i to uger nedlagt arbejdet efter uenighed om akkordlønnen og blev i begyndelsen af oktober fritstillet. Mandag morgen indgik parterne imidlertid forlig, og sjakket vender derfor tilbage til arbejdet tirsdag morgen.

Stridens omdrejningspunkt har været akkordlønnen på de buede vægge. Ifølge sjakket har der været fastsat en for lav pris fra Dekos side, som i praksis gav en akkordløn på 110 kroner i timen. Sjakket rejste derfor et krav om 225 kroner i timen, men svendenes krav var for højt, mente Deko. Til trods for at den lokalt aftalte acontoudbetaling i virksomheden er 160 kroner i timen, har virksomheden under hele forløbet udbetalt medarbejderne 200 kroner i timen a conto i forventning om, at parterne kunne indgå en akkordaftale.

Begge har flyttet sig

Undervejs i forløbet har Arbejdsretten fastslået, at arbejdsnedlæggelsen er overenskomststridig, og Arbejdsretten har tiltrådt et pålæg om at arbejdet skulle genoptages.

Peter Krogh, adm. direktør i Deko er tydeligt glad og lettet over, at man nu er nået til enighed med sjakket.

"Så sent som i sidste uge troede jeg ikke på, at vi ville nå til enighed, men begge parter har flyttet sig og her til morgen kunne vi lande en forligsaftale. Nu glæder vi os til at komme i gang med at lave arbejdet for kunden - det er vores højeste prioritet lige nu", siger Deko-direktøren, der ikke vil ud med, præcis hvor akkordlønnen er endt.

Masser af opbakning

Konflikten har de seneste uger fået stor opmærksomhed i medierne såvel som blandt andre københavnske håndværkere.

Også flere folketingspolitikere har skelet mod Axel Torv. I fredags besøgte tre af Enhedslistens folkevalgte - Finn Sørensen, Christian Juhl og Henning Hyllested - de strejkende, mens socialdemokraten Mattias Tesfaye gav sjakket mulighed for at kommunikere deres budskab ud via hans Facebook-profil.

Også hos tømrerne var der tilfredshed med forliget.

"Tømrersjakket tilkendegiver stor tilfredshed med at konflikten er tilendebragt. Vi takker for den enorme opbakning der har været, og er overvældet over den interesse der er udvist til vores kamp. Vi håber med denne sejrer at kunne medvirke positivt, til større sammenhold og solidaritet fremover", skriver de på deres støtteside på Facebook.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094