23948sdkhjf

Bestyrelsesformand i byggeriet på fuldtid

Henrik Enegaard Skaanderup bringer nu sine kompetencer i spil i ejerledede bygge- og anlægsvirksomheder
Det er tre og et halvt år siden, at Henrik Enegaard Skaanderup forlod sit job som sektionsdirektør i entreprenørselskabet NCC for i stedet at satse på en karriere som konsulent og professionelt bestyrelsesmedlem.

Han stiftede selskabet HSK Management & Rådgivning og sidder i dag som bestyrelsesformand i seks virksomheder med tilknytning til byggebranchen. Senest har han sat sig for bordenden hos entreprenørvirksomheden JFP i Herning.

"Der er ikke så mange, der arbejder med rådgivning på den her måde, og det har taget tid at få spredt budskabet. Men det går den rigtige vej, og jeg er super glad for min beslutning", siger Henrik Enegaard Skaanderup.

25 år i byggeriet

Henrik Enegaard Skaanderup har mere end 25 års erfaring fra byggebranchen, hvor han som nyuddannet ingeniør i 1988 fik sit første job som projektleder i det daværende Højgaard & Schultz.

Efter et par år tog han til Tyskland, hvor han i 1992 fik sin første lederstilling som chef for Enemærke & Petersen i Hamborg og efterfølgende sit første danske direktørjob i E&P i 1995.

Siden fulgte direktørstillinger i Højgaard & Schultz, MT Højgaard, Kuben og senest NCC, som han forlod i foråret 2013. Idéen om at arbejde med management og rådgivning på fuld tid har formet sig løbende, siden Henrik Enegaard Skaanderup fik sin første bestyrelsespost i Enemærke & Petersen tilbage i 2001.

"Efter tre år som direktør i NCC tænkte jeg, at hvis jeg skulle gøre det her seriøst, så skulle jeg gøre det, mens jeg stadig er forholdsvist ung og har det rette "drive". Det skulle ikke være et sideprojekt, som kunne beskæftige mig lidt, når jeg passerer de 60, og der bliver længere mellem jobtilbuddene", siger Henrik Enegaard Skaanderup.

Ejerledere og ildsjæle

De mange år som leder i byggebranchen bringes nu i spil i virksomheder på tværs af bygge- og ejendomsbranchen, som alle har det til fælles, at de er ejerledede. Og det er ikke et tilfælde:

"Ejerledede virksomheder er så indbegrebet af de værdier, holdninger og det "drive", som familien har i sig. Der er en helt anden glød og en helt anden passion end i virksomheder, hvor man har ansat en direktør udefra til at varetage et job i nogle år. Der findes rigtig mange ildsjæle med gode forretningsidéer, som har brug for sparring i forhold til det at opbygge og drive en virksomhed. Det er sindssygt spændende at arbejde med", siger Henrik Enegaard Skaanderup og understreger, at disse virksomheder ikke nødvendigvis behøver at have noget med byggeriet at gøre:

"Selve bestyrelsesarbejdet og det ledelsesmæssige håndværk er fuldstændig generisk og uafhængigt af branche. Derfor er det også mit håb, at jeg med tiden kan få poster i virksomheder, der ligger langt fra byggebranchen".

Bestyrelsesposter
Henrik Enegaard Skaanderup sidder i bestyrelsen i følgende virksomheder:
JFP - Jørgen Friis Poulsen A/S (formand)
Brandt Diamant (formand)
ByggegruppenKBH (formand)
A4 arkitekter og ingeniører A/S (formand)
Herfølge kleinsmedie A/S (formand)
Vest Administrationen A/S (formand)
Stengel Entreprise

Artiklen er en del af temaet Portræt.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094