23948sdkhjf

Casa opfører boligbyggeri i Ørestad til 330 mio. kroner

Ejendomsentreprenøren Casa har indgået en aftale med Topdanmark Ejendomme om opførelse af 234 nye boliger i Ørestad Syd til en værdi af cirka 330 mio. kroner
Byggeentreprenøren Casa A/S med hovedsæde i Horsens skal som totalentreprenør opføre 234 boliger i Ørestad Syd i nærheden af Amager Fælled. Byggeriet begynder med det samme og skal efter planen stå færdigt i 2019. Topdanmark Ejendomme A/S er bygherre på projektet, der er udviklet i samarbejde med Vilhelm Lauritzen Arkitekter og den rådgivende ingeniørvirksomhed Moe. Entrepriseaftalen med Casa har en værdi på cirka 330 mio. kroner.

"København mangler boliger, ikke mindst til børnefamilien, hvor forældrene har det, man kalder almindelige indtægter. Med den attraktive beliggenhed tæt på både natur og Københavns centrum ser vi frem til, at vi kan byde 234 familier velkommen i 2019", siger adm. direktør i Topdanmark Ejendomme, Søren Kempf Holm, i en pressemeddelelse.

Flere projekter i hovedstaden

Byggeriet har et samlet boligareal på godt 22.400 kvm samt et kælderareal på cirka 6.900 kvm. Bygningerne varierer mellem fire og syv etagehøjder er en del af karrékvarteret i Ørestad Syd, der ligger ved Vestamager Metrostation og i nærheden af naturområdet Amager Fælled. I pressematerialet beskrives det, at "boligerne indrettes multianvendelige og fleksible i langtidsholdbare materialer. Fællesarealer og gårdhaver etableres som lægivende uderum, mens boligernes placering er orienteret i forhold til sol/lysindfald og udsigten over det naturskønne, åbne nabolandskab".

Casa har allerede adskillige projekter i København og bygger i øjeblikket i Ørestaden, på Enghave Brygge og er i gang med flere store projekter på Amager.

"Med denne spændende opgave, som vores organisation er godt rustet til, fortsætter vi den høje aktivitet i Region Hovedstaden", siger Per Semmling, direktør i Casa, i pressemeddelelsen.

Mangler medarbejdere

Den nye opgave i Ørestad Syd skubber til virksomhedens behov for arbejdskraft. Til Licitationen - Byggeriet Dagblad oplyser Casa, at virksomheden især mangler projektchefer og byggechefer.

Projektet i Ørestad Syd påbegyndes nu og skal afleveres medio 2019, hvor de nye beboere kan se frem til at flytte ind.

Casa A/S opfører, udvikler, finansierer og drifter samt sælger byggerier. I 2015 omsatte selskabet for lidt mere end én mia. kroner, og i august måned rundede Casa 100 medarbejdere.

Byggefakta
Bygherre: Topdanmark Ejendomme A/S
Totalentreprenør: Casa A/S
Areal: Boligarealet er på 22.400 kvm, og kælderarealet er 6.900 kvm
Tid: Begyndelse oktober 2016, forventes færdigt ultimo 2019
Projektudvikler: Agenda Property
Bygherrerådgiver: Niras A/S
Arkitekt: Vilhelm Lauritzen Arkitekter
Ingeniør: Moe A/S
Læs mere om: CASA
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.187