23948sdkhjf

Nu skal alle kunne besøge Danmarks mægtige kalkgruber

Schønherr Landskabsarkitekter er sammen med Realdania og Bevica Fonden projektudviklere for projekt med 60 km minegange ved Mønsted Kalkgruber
Med et nyt landskabsprojekt vil naturen i og omkring verdens største kalkgrube, Mønsted Kalkgruber, blive en åben, tilgængelig og ligeværdig oplevelse for alle. På mandag er der første spadestik.

"Det nye landskabsprojekt vil forbedre oplevelsen for kalkgrubernes 60.000 årlige gæster betydeligt, og med en velistandsat bygningsmasse og smukke, let tilgængelige omgivelser bliver Mønsted et besøgsmål i topklasse", håber projektleder Eske Møller fra Realdania.

"Den stærke bygningskulturelle arv og de store oplevelsesværdier vil fremover træde meget tydeligere frem og dermed styrke stedet som turistmål", tilføjer han.

Landskabsprojektet er finansieret af Mønsted Kalkgruber, Viborg Kommune, A.P. Møller og Hustru Chastine McKinney Møllers Fond til almene Formaal, Augustinus Fonden, Færch Fonden, Vanførefonden, Bevica Fonden og Realdania.

60 km minegange

Per Vegger fra Mønsted Kalkgruber siger om projektet:

"Oplevelsen af Mønsted Kalkgruber - de 60 km minegange og det unikke kulturhistoriske landskab - er noget helt særligt. Men den kan være lidt af en udfordring for mennesker med bevægelseshandicap. Det skal dette nye landskabsprojekt ændre på, samtidig med at det bringer områdets unikke landskab i spil som en ny attraktion.

Passer til stedet

Landskabsprojektet er udviklet i et samarbejde mellem Mønsted Kalkgruber, Bevica Fonden, Realdania og Schønherr Landskabsarkitekter.

I den arkitektoniske bearbejdning af landskabet tages der udgangspunkt i materialer, der passer til stedets karakter, og der gøres ikke brug af synlige tilgængelighedstiltag som ramper eller lignende. Tilgængeligheden skabes ved en bevidst og nænsom regulering af terrænet, så stedets eksisterende landskabsformer reguleres så lidt som muligt. Det samme gør sig gældende i gruberne.

"Som besøgende skal man således opleve Mønsted som en helhed, hvor det ikke har været nødvendigt at tilføje noget særligt for at tilgodese besøgende med særlige behov. Alt skal være for alle," siger Marianne Kofoed, direktør i Bevica Fonden.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.251