23948sdkhjf

Nyt stenrev skal styrke Gillelejes natur

Miljø- og fødevareministeren har meddelt Gribskov Kommune, at ministeriet søger EU-støtte til at genoprette et stenrev ud for Gilleleje. Det skal øge biodiversiteten
Styrelsen for Vand- og Naturforvaltning vil i næste uge sende en officiel ansøgning til EU om støtte til at etablere et 1,3 hektar stort stenrev ved Gilleleje Flak.

Stenrevet vil tiltrække fisk og planter og kan dermed blive et nyt rekreativt område for Nordsjælland.

Det fortalte miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen (V), da han i sidste uge mødtes med Gribskov kommunes borgmester, Kim Valentin (V), for at drøfte generelle forhold om fiskeriet ved Gilleleje.

"Vi sætter nu gang i et stort projekt, der skal øge biodiversiteten i området, så vi får en større mangfoldighed af dyr og planer ud for Gilleleje. Jeg håber, at det også vil blive et lille turisteventyr til havs. Og at det vil blive et nyt udflugtsmål for dykkere, der vil opleve det mangfoldige liv omkring revet", siger miljø- og fødevareministeren.

Stenrevet bliver et af de første konkrete resultater af regeringens Naturpakke.

Det vil koste ca. 18 mio. kroner - heraf forventes 11 mio. kroner at komme fra EU-Life, en EU-fond som støtter naturprojekter. Stenrevet placeres i området, Gilleleje Flak og Tragten, et 15.000 ha stort Natura 2000-område.

Det bliver bygget op i varierende højder helt op til fire meter med mange små huler, der kan tiltrække forskellige slags fisk, men også søanemoner, krabber og andre bunddyr.

Stenrevet forventes færdigt i 2019.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109