23948sdkhjf

Boligselskab opfører nye ungdomsboliger på Nørrebro

81 nye boliger skal ligge i bygning opkaldt efter brygger, der grundlagde en af de første gader i den københavnske bydel
Det københavnske boligselskab FSB har taget første spadestik til 81 nye ungdomsboliger i Dagmarsgade lige i hjertet af københavner-bydelen Nørrebro og ikke langt fra en lang række uddannelsesinstitutioner.

Boligerne skal ligge i det kommende Bryggerhuset, der er opkaldt efter brygger Christian Aller, som ejede jorden i området og i 1860 grundlagde den første gade på Ydre Nørrebro, Allersgade.

Bryggerhuset bliver en moderne bygning holdt i materialer, som passer ind i det omgivende byggeri. Boligerne bliver en- og to-rums og mellem 34 og 50 kvm. Alle boliger får eget bad og køkken, og dertil kommer en række fællesfaciliteter i form af studierum, opholdsrum ved trappeopgangene, tagterrasse og vaskeri.

I stueetagen vil der også være et overdækket areal med plads til cykelparkering.

Plads til handicappede

Fire boliger bliver tilgængelighedsboliger, hvilket vil sige, at de kan bruges af unge med eksempelvis kørestol.

Læs også: Strategisk partnerskab til milliarder: Her er de største fordele

"FSB har i over 80 år været med til at tegne og bygge København, så der er plads til københavnere i alle aldre. Og det er vi i den grad i gang med for tiden. De 81 ungdomsboliger, som vi bygger her, får selskab af 410 familie- og ungdomsboliger i Ørestad, ungdomsboliger på Amager og Frederiksberg og rækkehuse på taget af et indkøbscenter ved Vanløse Torv.

Det er dejligt, og det er sådan det skal være. København har brug for de mange nye boliger, og det er meget tilfredsstillende at være med til at sikre boliger også til de mange unge, der vælger at uddanne sig i vores by", siger formand Steen Søndergaard Thomsen i en pressemeddelelse

Læs også: Stor renovering ramte muren i muret byggeri fra 1930erne

Formanden tog spadestikket sammen med Københavns Kommunes teknik- og miljøborgmester Morten Kabell (Enhl.), projektchef Preben Pihl hos entreprenøren Daurerhøj Erhvervsbyg A/S og partner i H+Arkitekter Ann-Helene Kappel Nilsson.

Byggeriet skal stå klar til indflytning i sensommeren 2017.
Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Redaktionen anbefaler

Send til en kollega

0.156