23948sdkhjf

Optimera opruster i Aarhus

Byggemarkedskæden åbner nyt byggemarked i et helt nyt format
Byggemarkedskæden Optimera drejer i stigende grad mod landets vækstområder.

Det har betydet et farvel til en række forretninger på den jyske vestkyst og åbning af eksempelvis et rent salgskontor i Viborg med materialesalg, rådgivning og showroom, men uden lager.

Og nu er turen kommet til Aarhus, hvor Optimera i forvejen har et byggecenter i forstaden Løgten. Ved udgangen af året åbner Optimera et nyt byggecenter på den befærdede Søren Frichsvej.

Mens Optimera i Løgten er et traditionelt, stort byggecenter, bliver det nye center på Søren Frichsvej indrettet, så det passer ind i den travle håndværkers hverdag med en hurtig og effektiv ekspedition.

Sortimentet målrettes mod afhentersegmentet med et fokuseret sortiment, som hurtigt kan pakkes og leveres til håndværkerne, når de er på vej til og fra byggeprojekter i centrum.

"Grundtanken er at lave et effektivt servicetilbud til de mange håndværkere, som arbejder på byggeprojekter i midtbyen. De kan lige smutte forbi og købe de byggematerialer, de skal bruge, og hurtigt komme videre. De kan også bestille dem på forhånd, så pakker vi dem, så de står klar til afhentning, når de kommer forbi. Det er ikke et byggecenter, hvor man kommer ind og snuser rundt, men en afhenterbutik", siger Lars Nygaard, der er salgsdirektør i Optimera, i en pressemeddelelse.

Bryder med gængse modeller

Hensigten med det nye byggecenter i Aarhus er, at det sammen med det nye salgskontor i Viborg skal bryde med de gængse forretningsmodeller i byggecenterbranchen, og Optimera forventer at åbne flere af denne type byggecentre i fremtiden.

"Vi har ingen ambitioner om at have 70 forretninger med tilhørende lagre rundt omkring i landet. Det hører en anden tid til og er enormt omkostningstungt. Med et effektivt logistiksystem behøver vi ikke have store lagre på alle lokationer for at yde en sublim service", siger Optimeras kommercielle direktør Christian Herbert og henviser til, at Optimera har sit store centrallager i Randers samt volumenlagre i Aalborg og Vamdrup, der forsyner kunder i hele landet på daglig basis.

"Nu begynder vi at udnytte de eksisterende lokale lagre, vi har, som en del af vores logistikservice. Som for eksempel i Aarhus, hvor Optimera i Løgten bliver back-up lager for det nye byggecenter på Søren Fricshvej", forklarer han.

Optimera er en del af den franskejede Saint-Gobain Distribution Denmark A/S, som også står bag vvs-grossisten Brdr. Dahl og ventilationsspecialisten Øland A/S.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

1.266