23948sdkhjf

Eksklusivt byggeri på historisk grund

Boligselskabet Domea Rødekro har som bygherre valgt entreprenørfirmaet STB Byg A/S fra Vejle til at stå for byggeriet af 66 boliger og en dagligvarebutik i Aabenraa
Grunden ved Haderslevvej og Reberbanen i Aabenraa var i mange år adresse for Overbecks Kalkværk og Tømmerhandel, der blev grundlagt i 1881. Siden skiftede firmaet navn til Cimbria, og i 2008 overtog Bygma alle firmaets tre afdelinger – Haderslev, Sønderborg og Aabenraa – hvoraf sidstnævnte afdeling blev lukket. Navnet Cimbria lever dog videre i det nye byggeri, der får navnet Cimbria Parken.

Det er boligselskabet Domea Rødekro og butikskæden Rema 1000, der står som bygherrer for de i alt 102 lejligheder og dagligvarebutikken i den nordlige del af Aabenraa. Byggeriet bliver opført i to etaper, hvor første etape, der skal stå klar primo 2018, styres af STB Byg i en totalentreprise, som omhandler 66 familieboliger, fælleslokale, gæstebolig samt ejendomskontor med i alt 6.419 bebyggede kvm samt butikken med 1.260 kvm bebygget areal. Anden etape byder på 36 familieboliger, som forventes indflytningsklare omkring i 2019.

Et stærkt team

Ingeniørfirmaet Cowi og arkitektfirmaet A78 Arkitekter er bygherrerådgivere på projektet, mens vinderholdet bag totalentreprisen består foruden STB Byg af Sweco Architects og Niras.

Projekteringen af byggeriet er allerede startet, og adm. direktør Jens Winther fra STB Byg forventer, at selve byggeriet går i gang til efteråret, og han glæder sig til at komme i gang.

”Det er et stærkt hold, vi har fået samlet til denne opgave. Alle byder ind med stor erfaring fra lignende byggerier, så jeg tror, vi kan få et godt og tæt samarbejde med områdets øvrige interessenter og samtidig få gennemført byggeriet med så få gener som muligt for områdets beboere,” siger Jens Winther.

Knivskarpe deadlines

Boligforeninger er et prioriteret forretningsområde og en kundegruppe, som STB BYG har haft særlig fokus på gennem de seneste år.

”Det stiller helt særlige krav til os, når vi som entreprenør skal bygge nyt eller renovere for en boligforening. Det er jo folks hjem, som vi er inde og arbejde i. Derfor er vi nødt til at operere med knivskarpe deadlines, så beboerne kan flytte ind i en helt færdig lejlighed til den dato, de er blevet lovet. Når vi samarbejder med boligforeninger omkring renovering af lejemål, skal vi også kunne håndtere beboerne med deres behov og spørgsmål til byggeriet. Vi er netop ved at afslutte en stor renoverings- og ombygningsopgave af 189 lejligheder i Korskærparken i Fredericia. Her er vi rykket frem opgang for opgang, mens beboerne har været genhuset. Et forløb der er gået helt planmæssigt,” fortæller Jens Winther.

Tidlig involvering

Med afsæt i mange års erfaring fra store byggeprojekter arbejder STB Byg desuden med et koncept for tidlig involvering og sparring med boligforeningen allerede i den indledende fase af byggeriet.

”Formår boligforeningen i højere grad end tidligere at få inddraget den viden, der ligger hos entreprenøren, i projekteringen af udbudsmaterialet, så er der ofte en økonomisk gevinst forbundet hermed”, siger Jens Winther og fortsætter:

”Vi har erfaret, at netop den kompetence og viden, som vi kan byde ind med, er givtig for boligforeningen, og som regel lykkes det at indfri boligforeningens forventninger til den samlede økonomi”.

Sigh
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.156