23948sdkhjf

Bygherrer melder om millionkrav mod konkursramte STB Byg

Aabenraa, Roskilde, Ringsted og Valby har det til fælles, at de er centrum for sager mellem bygherrer og Vejle-baserede STB Byg, hvor ledelsen indgav konkursbegæring den 1. juni.

Ejer og direktør Jan Olesen har tidligere forklaret, at konkursen blev udløst af en voldgiftssag fra det midtjyske, der kostede firmaet et tocifret millionbeløb.

Nu fortæller flere andre bygherrer til Vejle Amts Folkeblad om kritik og sager til mange millioner mod Vejle-firmaet med omkring 100 ansatte.

I forbindelse med byggeriet af 88 ungdomsboliger i Valby var firmaet Urbanos A/S med ejendomsinvestor Brian Abildgaard i front på vej med en voldgiftssag mod STB Byg efter et forløb, som følge af forsinkelser.

Med konkursen er det ifølge Brian Abildgaard usikkert, hvordan bygherren vil forsøge at få penge fra konkursboet. 

Byggesjusk og facadesag

Også Region Syddanmark arbejder ifølge Vejle Amts Folkeblad på den videre fremgangsmåde efter entreprenør-konkursen. Regionen havde stævnet STB Byg samt fire andre firmaet i en sag om byggesjusk på psykiatrisygehuset i Aabenraa, hvor der efter åbningen i 2015 blev udbedret skader med indtrængende vand.

STB Byg stod for entrepriser for mere end 80 mio. kr. på Psykiatrisk Afdeling Aabenraa, herunder gulv- og tømrerarbejde samt opgaven med at pudse facader.

En anden offentlig bygherre, Ringsted Kommune har også et krav mod STB Byg på 3-4 mio. kr. Kommunens sundhedshus var blevet ombygget af Vejle-firmaet, men ifølge Ivar Sande, centerchef for Ringsted Kommunes vej- og ejendomsafdeling, er flere ting ikke udført ”fagmæssigt korrekt”, blandt andet brandisolering og et utæt tag.

Langt større er regningen i en tvist mellem STB Byg og KSE Ejendomme Aps, der i juni 2018 valgte entreprenørfirmaet som hovedentreprenør på to ejendomme i Musicon-bydelen i Roskilde.

Uenighed førte året efter til et brud forbundet med facadearbejdet. KSE Ejendomme satte Cowi til at regne på omkostningerne ved udbedringen af facaden.

– Deres bud lød på en udgift på cirka 30 mio. kr. -og det var, før priserne steg. Det er en udgift, som vi mener, STB skulle bære, siger KSE-direktør Kim Dyhr Skotte til Vejle Amts Folkeblad.

Inden voldgiften fandt sin afgørelse kastede STB Bygs ledelse håndklædet i ringen med konkursbegæringen.

Med henvisning til, at der er tale om igangværende sager, er Jan Olesens kommentarer til Vejle Amts Folkeblad begrænsede. 

- Angående ungdomsboligerne i Valby er vi ikke enige i, at vi er årsagen til forsinkelsen, lyder det dog fra STB Byg-ejeren.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141