23948sdkhjf

Nyt pleje-projekt styrker følelsen af hjemlighed

JJW Arkitekter bliver totalrådgiver på 5.000 kvm stort plejehjem i Hornbæk med plads til 51 plejeboliger
En enig dommerkomite har kåret JJW Arkitekter som vindere af totalrådgiverkonkurrencen om et nyt plejehjem med 51 plejeboliger og tilhørende servicearealer samt lokaler til hjemmeplejen i Hornbæk.

Projektet har et samlet areal på 5.275 kvm, og det nye plejehjem opføres på Sauntevej som erstatning for Bøgehøjgård, der er et velfungerende, men bygningsmæssigt utidssvarende plejehjem.

JJW Arkitekter bliver totalrådgivere på projektet med Danakon rådgivende Ingeniører som underrådgivere.

Dommerkomitéen motiverer blandt andet tegnestuens vinderforslag med at ”JJW’s arkitektoniske greb vurderes som et godt og spændende udtryk, som understøtter følelsen af hjemlighed på en varieret og alsidig måde og medvirker til, at give beboerne oplevelser både ude og inde. (…) JJW har peget på en lang række gode og konkrete løsningsforslag i sit valg af bæredygtige løsninger, herunder blandt andet grønne tage, regnvandshåndtering, effektivt varmesystem”.

Integration af lokalmiljø

De valgte løsninger bidrager til at gøre beboerne mere selvhjulpne, er med til at skabe en optimal og effektiv pleje og integrerer naboer samt lokalmiljøet, mener dommerne. Udover arkitektur og funktion blev forslaget vurderet på proces og samarbejde, organisation samt honorar.

Trygge rammer

Lars Andersen er afdelingsleder i By og Bolig hos JJW Arkitekter. Han siger:

”Når vi arbejder med plejeboliger trækker vi på vores mangeårige erfaring indenfor området og arbejder derudover med evidensbaseret design. Vi ved, at hjemlighed, tryghed og muligheden for at være en del af fællesskabet - kombineret med muligheden for at trække sig tilbage - er afgørende for beboernes trivsel”, siger han til Arkbyg.

Graduerede fællesskaber er derfor et afgørende parameter i arkitekternes projektforslag for plejeboligerne, ligesom de fysiske rammer giver de ansatte mulighed for nærvær med beboerne.

”Bygningen fremmer deres fornemmelse for ejerskab, og støtter dem i at have indflydelse på eget arbejde”, siger han.

På mandag underskriver bygherrerne kontrakten med totalrådgiverteamet og inviterer beboere, pårørende, ansatte og naboer til fest, hvor man løfter sløret for fremtidens plejehjem på Sauntevej.

Aktuelt er JJW Arkitekter også totalrådgivere på et andet plejeboligprojekt med Helsingør Kommune som bygherre, Teglhuset i Ålsgårde, der er 14 boliger til borgere med psykiske lidelser.

Plejehjem i Hornbæk
Projekt: Opførelse af plejehjem i Hornbæk
Bygherrer: OK-Fonden og Helsingør Kommune
Forretningsfører: OK-Bolig A/S
Periode: 2016 – 2019
Areal: 5.275 kvm
Arkitekt: JJW Arkitekter
Landskab: JJW Landskab
Ingeniør: Danakon rådgivende ingeniører
Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.393