23948sdkhjf

Frederikssunds nye bydel er rykket nærmere

Kommunen har nu sendt udviklingen af bydelen Vinge Centrum i udbud. Pris: 650 mio. kroner
Udviklingen af Frederikssund Kommunes nye bydel, Vinge , er kommet et stort skridt nærmere, efter kommunen sammen med blandt andet Banedanmark, et boligselskab og lokale forsyningsselskaber har sendt en stor del af udviklingsprojektet i EU-udbud .

Udbuddet, der har en anslået samlet værdi på 650 mio. kroner, omfatter udviklingen af Vinge Centrum, og er opdelt i en række delaftaler, hvor Frederikssund Kommune vil indgå en overordnet investeringsaftale med én tilbudsgiver.

Det omfatter salg af 75.250 kvm byggeretter i centrum af Vinge med en tilhørende forpligtelse til at etablere den nye S-togsstation, der er tegnet af Henning Larsen Architects , og opførelse af en ny landskabsbro.

Der skal indgås en OPP-aftale vedrørende de kommunale arealer i Vinge Centrum og opførelse af 5.800 kvm byggeri på de kommunale arealer. Derudover skal der opføres 10.000 kvm almene boliger, etableres infrastruktur, et nyt spildevandsanlæg samt gravearbejder til vandforsyning.

Større end Ørestad

Vinge Centrum har et samlet grundareal på godt 19 hektar og omfatter byggeretter på 183.860 kvm, så vinderen får udover de i udbuddet fastlagte opførte byggerier også køberet på op til 98.610 kvm byggeretter.

Hele Vinge By, hvis helhedsplan er tegnet af Henning Larsen Architects i samarbejde med Effekt, rådgivervirksomheden Moe og landskabsarkitekt Marianne Levinsen, har et samlet grundareal på godt 370 hektar og bliver arealmæssigt større end Ørestad i København, der er 310 hektar.

Bydelen bliver færdigudviklet frem mod 2033 og skal fuldt udbygget rumme godt 20.000 indbyggere og 4000 arbejdspladser samt skoler, daginstitutioner, idrætshaller, parkeringshuse og andre faciliteter.

Ifølge de projekterende arkitekter fra Henning Larsens tegnestue, Effekt og landskabsarkitekt Marianne Levinsen skal Vinge være en by, hvor man kan mærke landskabet .

Der er frist for anmodning om deltagelse i udbuddet den 23. august 2016
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Nordjyske træhandlere passerer den halve milliard og deler millioner ud til holdet
Store udbud ville slå os ihjel: Ros til Vejdirektoratets mindre vej-udbud
Malmos styrker ledelsen: Er hentet samme sted som direktøren
De sidste bud på Mink-nedrivningerne er givet
Kurator peger på to hovedårsager til entreprenørkonkurs
Coop indløser opsparing i mursten: Pensionsselskab køber op for milliardbeløb
Andre Nordiske Medier
Metal Supply DK
Wood Supply DK
Building Supply DK
Jern & Maskinindustrien
Mester Tidende
Motor-magasinet

Send til en kollega

0.285