23948sdkhjf

Arkitektfirma kan skimte hæder i udlandet

Tre af virksomhedens projekter er nomineret til internationale arkitektpriser
Den over 100 år gamle arkitektvirksomhed Gottlieb Paludan Architects (GPA) modtog sidste år landets største arkitekturpris, Nykredits Arkitekturpris , for tegnestuens mangeårige arbejde med teknisk og industriel arkitektur.

Nu er tre af arkitektvirksomheden nyeste og kommende projekter nomineret til en række internationale priser.

Nørreport Station er nomineret til den engelske lyspris Darc Awards; Byens Bro i Odense er nomineret til den World Architecture Festival Award, og det endnu ikke opførte BIO4 ved Amagerværket i København er nomineret til LEAF's (Leading European Architecture Forum) arkitekturpris.

Nørreport Station

Lysinstallationerne ved Nørreport Stations byrum er blandt de 16 projekter, der er blevet nomineret til Darc Awards' kategorien Spaces (High Budget). Kategorien anerkender lysdesign i landskabelige og offentlige byrum.

Visionen for Nørreport Station var at forvandle det kaotiske trafikknudepunkt til et trygt og overskueligt byrum for de 250.000 daglige brugere, og lyset spiller en central rolle i formgivningen af byrummet, og de forskellige lysinstallationer markerer stationens funktioner.

I takt med at mørket falder på, forvandles byrummet til en visuel attraktion, hvor lysene gradvist tændes og en rolig atmosfære lægger sig over pladsen. Belysningsstyrken i de store lyssøjler, der kontrollerer luftskiftet på perronerne, aftager i lysstyrke op mod nattehimlen. .

Den særlige nattestemning har kvalificeret byrummet til lysprisen, som uddeles i London i efteråret.

Byens Bro i Odense

Byens Bro i Odense er sammen med ni andre projekter fra hele verden, blevet udvalgt til at dyste om titlen som den bedste arkitektoniske transportløsning.

Broen forbinder byområderne nord og syd for Odense Banegård og skaber med enkle og markante arkitektoniske midler, et design der giver form til Odense Kommunes vision om en spektakulær cykel- og gangforbindelse over baneterrænet.

I udformningen er der taget udgangspunkt i de naturlige trafikmønstre omkring stationen, og der er fokus på at sikre en let og tryg tilgængelighed for alle bløde trafikanter

World Architecture Festival Award bliver uddelt i Berlin den 16.-18. november, hvor Gottlieb Paludan Architects(GPA) vil præsentere projektet for en jury.

BIO4

Som et led i Københavns ambitioner om at blive verdens første CO2-neutrale hovedstad, udvides Amagerværket med den nye biomassefyret kraftværksblok BIO4. GPA har tegnet den nye blok, der via sit visuelle udtryk reflekterer værkets funktioner.

Skoven, som symbol på fornybare ressourcer, er det gennemgående tema for både helhedsplan og kraftværksblok. Træplantning er således det bærende strategiske og karakterskabende element i behandlingen af Amagerværkets arealer, mens den nye kraftværksblok omsluttes af en dyb facade af træstammer, som både udgør et sted og en fortælling, man kan færdes i.

Værket er sammen med tre andre projekter blevet placeret blandt favoritterne inden for innovative bygningsværker, der endnu ikke er realiseret. Den endelige vinder kåres den 14. oktober i London.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.297