23948sdkhjf

Arkitekturhæder udvidet med ekstra pris

Arkitektvirksomhederne Gottlieb Paludan, Cornelius+Vöge og Vandkunsten får Nykredits arkitekturpris 2015
Nykredit giver i år sin eftertragtede arkitekturpris som tre priser.

Hovedprisen går til Gottlieb Paludan Architects, Motivationsprisen til Tegnestuen Cornelius+Vöge, og som noget nyt får tegnestuen Vandkunsten Bæredygtighedsprisen på 250.000 kroner.

”Vandkunsten har i 40 år været i front med ressourcebevidsthed kombineret med arkitektur af høj kunstnerisk kvalitet. Deres værker har dannet skole for en hel generation og vist, hvordan vi får det bedste ud af de færreste ressourcer - længe før begrebet bæredygtighed var til”, lyder det fra formanden for prisudvalget, arkitekt Dorte Mandrup-Poulsen.

Prisen tildeles arkitekterne Jan Albrechtsen, Jens Thomas Arnfred, Flemming Ibsen, Michael Sten Johnsen, Søren Nielsen, Pernille Schyum Poulsen, Svend Algren, Thomas Nybo Rasmussen, Ole Halfdan Andersen og Steffen Kragh.

Identitet til det anonyme

Hovedprisen på 500.000 kr. i Nykredits Arkitekturpris går i år til Jesper Gottlieb og Kristian Hagemann, Gottlieb Paludan Architects.

Gottlieb Paludan Architects har gennem årene givet identitet til ellers anonyme steder, når de har udformet forsyningsbygninger og tekniske anlæg som Spidslastcentralen på Kastrup Halvø og Kastrup Koblingstation ved Kastrup Lufthavn.

”Gottlieb Paludan har på uovertruffen vis formået at give forsyningsbygninger og tekniske anlæg et afdæmpet, tidløst og samtidig personligt formsprog. De arbejder med stor konsistens, teknisk indsigt og en uomtvistelig kunstnerisk integritet. De dyrker detaljen til perfektion og bearbejder de særlige muligheder, et materiales stoflighed eller en konstruktions tektonik giver, siger Dorte Mandrup-Poulsen.

Et særligt aftryk

Ud over de to priser uddeler Nykredits Fond en Motivationspris, i år på 250.000 kr. Den går til arkitekterne Dan Cornelius og Nanna Vöge, Tegnestuen Cornelius+Vöge.

”Dan Cornelius og Nanna Vöge sætter et særligt aftryk på dagligdagens arkitektur, når de fortolker og fornyer den fritliggende familieboligs typologi, så de skaber fine og menneskelige rammer med et nærværende personligt udtryk”, lyder det fra Dorte Mandrup-Poulsen.

Prisudvalget har i sin begrundelse også fremhævet det Nordatlantiske Kulturhus, hvor Dan Cornelius og Nanna Vöge har formået at skabe en samlende ramme om forskellige funktioner.

Kulturminister Marianne Jelved overrækker de tre arkitekturpriser i Nykredits hovedsæde 27. maj.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125