23948sdkhjf

Pensionsselskab investerer 115 mio. kroner i nye lejeboliger i Hillerød

PKA vil opføre landets første svanemærkede lejeboliger med sundt indeklima og lavt energiforbrug
42 lejeboliger med et sundt indeklima, lavt energiforbrug og fokus på bæredygtighed i hele ejendommes levetid vil næste år stå klar til at modtage sine nye beboere i Hillerød

Bag de nye boliger står pensionsselskabet PKA, og byggeriet bliver de første lejeboliger herhjemme der opnår det nordiske miljømærke, Svanemærket.

PKA investerer 115 mio. kroner i det 4.600 kvm store byggeri, som udviklingsselskabet RG2 Ejendomme står for at udvikle.

Boligerne vil bruge 40 procent mindre energi end bygningens lovkrav og leve op til 2020-standard inden for byggeri. Der lægges blandt andet 100 kvm solceller på taget, installeres automatisk styring af el, varme og fugt samt vandbesparende løsninger. Alle materialer lever desuden op til skrappe krav til miljø- og sundhedsskadelige stoffer, der sikrer et sundt indeklima.

"Byggesektoren er en af de store CO2-udledere og ved at svanemærke ejendommen, sikrer vi, at PKA bidrager til større bæredygtighed i ejendomsbranchen. Det er et led i PKA's klimastrategi, hvor vi investerer for at skabe gode afkast til medlemmerne og samtidig gøre en positiv forskel," siger Peter Gravesen i en pressemeddelelse.

Ansatte i sundhedssektoren

PKA er pensionsselskab for omkring 75.000 ansatte i blandt andet sygehus- og ældresektoren, og Peter Graversen understreger, at denne gruppe lægger vægt på klima og sundhed.

"Svanemærkets fokus på klima og sundhed ligger i forlængelse af vores medlemmers holdninger. Så vi er glade for at kunne tilbyde svanemærkede boliger til medlemmerne, som også kommer til at få en lavere energiregning. Samtidig har boligerne en attraktiv beliggenhed tæt ved det kommende supersygehus i Hillerød, da mange af vores medlemmer arbejder i social- og sundhedssektoren," siger Peter Gravesen.

Tilfreds borgmester

Hillerøds borgmester Dorte Meldgaard (K) er ikke overraskende godt tilfreds med, at de svanemærkede lejeboliger kommer til at ligge i den nordsjællandske by.

"Det er et meget spændende projekt, PKA bygger. Og det ligger rigtig fint i tråd med vores andre byudviklingsplaner i kommunen, hvor vi blandt andet i de kommende år skal bygge en helt ny bæredygtig bydel med fokus på miljø og klima i området omkring det nye sygehus. PKA-projektet taler lige ned i den dagsorden, vi arbejder med på boligområdet, og jeg glæder mig til at følge og se det færdige byggeri," udtaler borgmesteren.

Byggeriet er tegnet af Force4 Architects og ligger tæt ved Hillerød Station og det kommende supersygehus i Hillerød. Boligerne forventes at stå klar til indflytning i midten af 2017.

Svanemærkede byggerier
Svanemærket er Nordens officielle miljø mærke.
Svanemærkede byggerier lever op til skrappe krav i hele livscyklus og er blandt andet kendetegnet ved:
- Lavt energiforbrug inkl. præmiering for vedvarende energikilder
- Godt indeklima gennem krav til bl.a. ventilation, fugtsikring og afgasning af skadelig kemi.
- Lever op til skrappe krav til miljø- og sundhedsskadelige stoffer i både byggematerialer og kemiske produkter.
- Lever op til strenge krav til bæredygtigt certificeret træ.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

2.531