23948sdkhjf

A. Enggaard opfører friplejehjem i Aarhus

Udviklingen af Aarhus-bydelen Gellerup til går stærkt i disse år, og nu er der taget hul på en ny investering i området. På Kirsten Holsts Gade er der således blevet taget første spadestik til et nyt friplejehjem, der får navnet Gellerup Friplejehjem og skal drives af Danske Diakonhjem. 

Det er entreprenør og byudviklingsvirksomheden A. Enggaard og pensionskassen PKA, som opfører friplejehjemmet, der bliver en central del af parternes nye bydelsprojekt i området Helheden.

Gellerup Friplejehjem bliver 6.300 kvm stort og kommer til at rumme 64 boligenheder fordelt på fem niveauer, et stort produktionskøkken, omklædningsfaciliteter, udeområder og fælles opholdsarealer.

Fakta: Friplejehjemmet i Gellerup

Bygherre: PKAE

Arkitekt: Erik Arkitekter A/S

Ingeniør: Ingeniørfirmaet Viggo Madsen A/S

Totalentreprenør: A. Enggaard

– Vi er meget glade for medio 2023 at kunne invitere ind på vores nye friplejehjem, , sagde bestyrelsesformand i Danske Diakonhjem, Flemming Christensen, ifølge en pressemeddelelse fra A. Enggaard en tale ved markeringen af første spadestik.  

– Vi forventer at Gellerup Friplejehjem bliver en integreret og aktiv del af lokalsamfundet og byudviklingen her i Gellerup, hvor livet på plejehjemmet både flyder ud i lokalområdet og mennesker udefra flyder med ind, lød det også fra Flemming Christensen.

Bygherre er A. Enggaard og PKA’s fælles ejendomsselskab PKAE, der har indgået en 30-årig lejeaftale med Danske Diakonhjem, og det er ikke første gang, at de tre parter samarbejder om et friplejehjem. Så sent som i 2020 rykkede Danske Diakonhjem ind i et spritnyt friplejehjem i Aalborg Øst. 

Dagligvarehandel og nye boliger rejser sig også

Det nye friplejehjem er næste skridt i retningen af realiseringen af den nye Gellerup-bydel Helheden, der er et af de største enkeltstående private byudviklingsprojekter i Gellerup.

Bydelen opføres på et 55.000 kvm stort område nord for Globus 1 og vil foruden plejehjem byde på 400 boliger, erhverv og indkøbsmuligheder i form af en ny Netto. Bydelsprojektet blev skudt i gang i efteråret 2021, og aktuelt er A. Enggaard i fuld gang med opførelsen af både en ny Netto, nye erhvervslokaler samt de første 85 boliger.

PKA gik i 2018 ind som den første institutionelle investor i Gellerup og har siden været involveret i flere byudviklingsprojekter i bydelen, heriblandt lejlighedskomplekset Zebra House, der også er opført i samarbejde med A. Enggaard.

 


 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109