23948sdkhjf

Gadekulturhuse er på tegnebrættet i Viborg og Aalborg

I 2018 åbner to nye gadekulturhuse i Viborg og Aalborg, og arkitektkonkurrencen om at tegne de to huse er nu skudt i gang
Der er skudt gang i konkurrencen om to gadekulturhuse, hvor børn og unge fra 2018 kan dyrke gadeidrætten og streetkulturen året rundt.

De to såkaldte Game Streetmekka’er opføres i Viborg og Aalborg, og hvert sted konkurrerer tre hold bestående af arkitekter, entreprenører, ingeniører og street-rådgivere om opgaven. Holdene har frem til september til at strikke deres bedste bud sammen på gadekulturhusene.

Lyttet til kritik

Viborg og Aalborg er ikke de første byer til at få et Game Streetmekka. Gadekulturhusene findes allerede i København og Esbjerg.

Som Licitationen – Byggeriets Dagblad tidligere har beskrevet blev udbudsformen til Game Streetmekka Esbjerg kritiseret .

Her blev lodtrækning brugt som værktøj til at koble totalentreprenører sammen med arkitektrådgivere . Det er ændret denne gang.

I stedet får de prækvalificerede arkitektvirksomheder selv mulighed for at vælge, hvem de vil samarbejde med ud fra en liste over entreprenører, som de to kommuner har vurderet egnet til at løse byggeopgaven.

Det oplyser Simon Prahm, direktør i gadeidrætsorganisationen Game, der siden 2010 har drevet Game Streetmekka København og siden januar 2016 Game Streetmekka Esbjerg, og som også kommer til at drive gadekulturhusene i Viborg og Aalborg.

Forskelligt fokus

Viborgs Streetmekka får et særligt fokus på street art og sammensmeltning af bevægelse og kunst, mens Aalborg Streetmekka satser på udvikling af nyskabende fusion mellem parkour, klatring og street workout.

Byggeprogrammet er udviklet i samarbejde med lokale børn, unge og ildsjæle, de to kommuner, involverede fonde samt Game.

Bag gadekulturhuset i Viborg står Realdania, TrygFonden, Nordea-fonden, Lokale og Anlægsfonden, Viborg Kommune og Game, mens det for Aalborgs vedkommende gælder Realdania, TrygFonden, Nordea-fonden, Det Obelske Familiefond, Lokale og Anlægsfonden, Aalborg Kommune og Game.

Budgettet for opførelsen er på henholdsvis 26 mio. kroner i Viborg og 24,4 mio. kroner i Aalborg. Dertil kommer udgifter til arkitektkonkurrence og projektsekretariat, som Realdania og TrygFonden finansierer i Viborg, og Realdania, TrygFonden og Det Obelske Familiefond finansierer i Aalborg.

Vinderholdet for henholdsvis Viborg og Aalborg findes i slutningen af 2016. Byggeriet går i gang i starten af 2017 og er færdig i 2018.

De prækvalificerede


13 anmodninger om at blive prækvalificeret kom ind fra arkitektvirksomheder til hver by, og følgende tre fik ønsket opfyldt med følgende valgte hold:

Viborg:
- Adept med tømrerfirmaet Jørgen Sørensen, Viborg Ingeniørerne, Masu Planning, SNE, Team JiYo, Bureau Detours
- Cebra med Buus Totalbyg, ISC Rådgivende Ingeniører, Glifberg+Lykke, Andreas Lorentzen, Christian Kornum, Rasmus Bendsen, Steen Koerner, Peter Dan Willén, Sille Nørgaard
- Effekt med tømrermester Thomas Andersen, Rambøll, Jonathan Linde, Luke Jouppi, Lars Pedersen, Bjørn Lisager, Nørlum

Aalborg:
- Bcva med Lund & Staun, Rambøll, Keingart, Jonathan Linde, Stine Hvid, Nogravity
- Jaja med Pallisgaard, MOE, Street Arena, Abekatten, Clean
- Vandkunsten med Tom Jakobsen, Viborg Ingeniørerne, Team JiYo, Ask Petersen, Bloctools, Birgitte Søvsøe, Cyklista
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109