23948sdkhjf

Aalborg-bydel får et mekka for gadeidræt

Totalentreprenør er fundet i konkurrence, der bringer alt fra parkour til street food ind i tidligere industribygning.
Det bliver et totalentrepriseteam bestående af Pallisgaard, Jaja Architects og Moe, der får til opgave at transformere en gammel betonhal på Aalborgs tidligere eternitgrund til et nyt centrum for gadeidræt og streetkultur.

- Det er et meget gennemarbejdet projekt, som imødekommer alle vore forventninger plus lidt mere. Vi får plads til rigtigt mange idrætsaktiviteter, samtidigt med at der er gjort plads til masser af kulturaktiviteter med flere kreative værksteder, siger Mads Duedahl, der er kulturrådmand i Aalborg Kommune.

I vinderforslaget bevares en del af de eksisterende strukturer og facader, og det kommende Game Street Mekka Aalborg vil dermed fremstå som et godt eksempel på, hvordan den gamle industri kan få nyt liv og blive et samlingssted for alle byens børn og unge - præcis som i Esbjerg, hvor den gamle DSB-remise sidste år blev omdannet til tilsvarende formål, og i Viborg, hvor en tidligere Vestas-bygning netop nu står foran ombygning.

Flere aktivitetszoner

Bygningen disponeres indvendigt med forskellige aktivitetszoner for at sikre, at mange typer brugere kan benytte huset samtidig - også brugere med særlige behov, som ikke er allerede er idrætsaktive og som har brug for at kunne benytte mindre, afskærmede områder.

Udearealerne bliver offentligt tilgængelige og baserer sig ligeledes på genanvendelse af eksisterende elementer. Her skabes et parkourflow på skrænten og en udendørs bouldervæg til klatring.

Game Street Mekka Esbjerg åbnede i 2016, mens Game Street Mekka Aalborg og Game Street Mekka Viborg åbner i 2018.

Projektet i Aalborg løber op i 25 mio. kroner.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109