23948sdkhjf

Arkitema vil længere frem i byggeriets værdikæde

Med rådgiver-grenen Consulting vil en af Danmarks største tegnestuer, Arkitema, ind på rådgivermarkedet med blandt andet byggeledelse og bygherrerådgivning
Mens de rådgivende ingeniørfirmaer de seneste år har tilkøbt sig færdigheder for at stå stærkere i den internationale konkurrence, går arkitektfirmaet Arkitema nu den anden vej.

Tegnestuen skaber driftsgrenen Consulting, der skal servicere kunderne inden for bygherrerådgivning, byggeledelse, bæredygtighed, digitale løsninger og brugerinvolvering,

Arkitema forventer, at den nye service kan blive et af firmaets store forretningsben i de kommende år, hvor målet er, at runde 85 mio. kr. i omsætning om fem år. Det svarer til næsten en femtedel af den forventede samlede omsætning.

”Det er målet at komme længere frem i byggeriets værdikæde”, siger Peter Hartmann Berg, adm. direktør i Arkitema.

Et stærkt fundament

Han kalder tiltaget en utraditionel, men naturlig udvikling, hvor målet er at skabe et endnu stærkere fundament for virksomheden gennem konsulentydelser inden for fem servicesegmenter.

”Kompetencerne er allerede i virksomheden, og kunderne efterspørger dem. Derfor sættes der nu fuld fokus på etableringen af Arkitema Consulting”, siger han.

Peter Hartmann Berg vurderer, at mulighederne for at få en andel af markedet er gode. Der er allerede opbygget en stor del servicekompetencer i virksomheden, og det er dem, der nu skal udbygges. Der er gennem de seneste måneder ansat ledere til at opbygge de nye segmenter i Arkitema Consulting. Opbygningen skal ske gennem såvel nyansættelser som brug af de mange kompetencer, der allerede er i virksomheden.

De fem segmenter

De fem servicesegmenter BIM Management, Bæredygtighed, Byggeledelse, Aktørinvolvering og Bygherrerådgivning, er alle udløbere af tidligere afdelinger i Arkitema. Det er viden og erfaring herfra, som skal tydeliggøres overfor nuværende og nye kunder.

”Vi er de første arkitekter i Danmark, der tager dette skridt fuldt ud og laver en enhed, der i princippet fungerer uafhængigt af arkitektdelen og udelukkende fokuserer på servicesegmenterne. I realiteten kommer Architecture- og Consulting-enhederne dog til at arbejde tæt sammen. Det er et utraditionelt skridt i branchen, men for os er det en helt naturlig udvikling. Vi skal hele tiden udvikle vores forretning og sørge for, at Arkitema Architects er godt rustet til fremtiden”, siger Peter Hartmann Berg

Arkitema Consulting har på nuværende tidspunkt omkring 40 ansatte, hvor der kommer en allerede eksisterende bygherrerådgivning med i det nye forretningsområde.

Arkitema Consulting
Arkitema Consulting består af:
BIM Management
Construction Management
Sustainability
Client Consultancy
People Involvement
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.235