23948sdkhjf

Danmarks største boligrenovering er i gang

Stadionkvarteret i Glostrup, tegnet af JJW arkitekter, gennemgår en renovering til 1,2 mia. kroner. Præfabrikation af 1.098 glasaltaner og bedre udearealer er nogle af metoderne til at fremtidssikre boligerne
Moderne lyse boliger med store altaner. Og generøse udearealer.

Stadionkvarteret i Glostrup på den københavnske vestegn er godt i gang med Danmarks største boligrenovering til 1,2 mia. kroner.

Trætte og nedslidte bygningsdele får en overhaling, mens nye vinduer og altaner lukker mere lys ind.

Renoveringen er en del af en helhedsplan, som skal fremtidssikre en af Vestegnens største parkbebyggelser med 1.236 lejemål. Visionen er at genfortælle forstaden i en ny og moderne form.

”Stadionkvarteret har været en stor succes i sine første 50 år. Nu fremtidssikrer vi for de næste 50”, siger direktør John Møller fra Glostrup Boligselskab.

”Bebyggelser er et spejl af deres tid. Moderne familier har andre krav til boliger, end de havde i 1950’erne. Renoveringen skal derfor fremtidssikre Stadionkvarteret ved at gøre lejlighederne attraktive for den moderne familie, så man kan finde en bolig i grønne omgivelser og alligevel tæt på storbyen”, tilføjer han.

Fuld tilgængelighed

Stadionkvarteret får renoveret facader, nye vinduer, altaner og hoveddøre, badeværelser og ventilation. Mange beboere kan også se frem til et nyt køkken, ligesom en del mindre lejligheder bliver lagt sammen. Derudover bliver 352 boliger indrettet med fuld tilgængelighed for dårligt gående og kørestolsbrugere.

Altan og arkitektur

Det nye Stadionkvarter er tegnet af JJW Arkitekter, der vil skabe et sammenspil mellem bygningernes arkitektur og de generøse udearealer med træer, buske og store velplejede plæner.

Tegnestuen genskaber og nyfortolker bebyggelsen ved at skabe relief i fiberbetonen, som omkranser de nye glaslukkede altaner, der for deres del lukker mere lys ind og samtidig skaber større private uderum.

”I stedet for en lille indelukket altan får beboerne et stort lyst og venligt opholdsrum. Selvom altanerne er glaslukkede, er de fleksible og kan åbnes, så både dagslys og frisk luft strømmer ind”, siger arkitekt Uffe Schelde Pedersen fra JJW Arkitekter.

De nye altaner med udvendige håndlister i hårdt træ og et værn med perforerede aluminiumsplader fremstår som en integreret del af bebyggelsen.

Enemærke & Petersen er hovedentreprenør på projektet med en totalentreprise på 750 mio. kroner. Renoveringen er opdelt i seks etaper, hvilket har været en logistisk nødvendighed, da mange beboere skal genhuses.

Præfabrikation sikrer proces

Netop logistikken er der også taget højde for, eftersom der i løbet af de næste tre år skal leveres 1.098 glaslukkede altaner.

Altanleverandøren har en industrialiseret produktionsproces, hvor altanelementerne leveres færdigsamlede og klar til at montere. Det giver kvalitets- og arbejdsmiljømæssige fordele, mener salgs- og markedschef Michael Jensen fra Windoor Danmark:

”Vi producerer vores altaner inden døre på fabrik under kontrollerede forhold. Det minimerer risikoen for fejl. Præfabrikation minimerer også generne for beboerne, fordi altanerne kan monteres direkte på byggepladsen, siger han.

Windoor Danmark, som har leveret altaner til de første otte blokke i Stadionkvarteret.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.297