23948sdkhjf

Producenter opruster for mange millioner

Moderne produktionsfaciliteter er et ufravigeligt krav hos de store producenter af betonelementer, som har brugt et trecifret millionbeløb på at optimere produktionsapparatet siden krisen
Selv om Spæncom skuffede selskabets egne forventninger om et overskud i 2015, betegner ledelsen årets resultat som tilfredsstillende. Det skyldes blandt andet, at virksomheden har investeret 10 mio. kr. i produktionsfaciliteterne, og generelt har betonelementproducenterne postet mange millioner kroner i at udvide og modernisere i løbet af de sidste år.

Ambercon bryster sig af at have markedets mest moderne produktionsfaciliteter efter en gennemgående investering for år tilbage, og hos A/S Boligbeton opførte man sidste år 6.600 nye kvm produktionsareal, som efter sommerferien bliver suppleret af yderligere 10.000 kvm.

”Vi er i fuld gang med planlægningen. Nogle gamle haller skal rives ned efter sommerferien, og når det er sket, opfører vi helt nye haller,” siger adm. direktør Carsten Varneskov, som ender med at have spenderet over 500 mio. kr. på investeringer, når Ambercons tiårige investeringsplan er gennemført i 2018.

Fokus på de tunge elementer

Også hos CRH Concrete kommer pengene på arbejde, og virksomheden har nu påbegyndt etableringen af endnu en produktionslinje på fabrikken i Brørup mellem Kolding og Esbjerg, som efter planen står klar i første kvartal af 2017. Den skal både kompensere for den nedskalering, virksomheden gennemgik under krisen samt gøre det muligt at tage mod nye udfordringer.

”De projekter, som vi modtager, bliver stadig mere komplicerede og stiller dermed stadig større krav til såvel vores projekteringsafdelinger som til vores produktionsapparat. Samtidig giver kapacitetsudvidelsen os muligheden for at producere vægelementer i den tunge ende af skalaen”, sagde adm. direktør i CRH Concrete, Claus Bering, for få uger siden til Licitationen - Byggeriets Dagblad.

Heller ikke Contiga Tinglev holder sig tilbage. Virksomheden investerede 16 mio. kr. i produktionsapparatet sidste år, hvor man også åbnede et nyt kontor i Vejle.

Læs mere om branchen: " Betonelementproducenter fy lder ordrebøgerne ".

Læs mere om branchen: " Betonelement- eksport står stille ".

Fakta – Sådan gjorde vi
Segmentet består af fem toneangivende betonelementproducenter, som er udvalgt med hjælp fra flere fagpersoner med kendskab til branchen. Brancheanalysen baserer sig på de senest tilgængelige regnskabstal fra virksomhederne samt udtalelser fra direktørerne i disse.
Randers-virksomheden Confac nærmer sig en plads i segmentet efter flere år med konstant omsætningsvækst, ligesom DS Elcobyg, Gandrup Element, Fårup Betonindustri og Hi-Con tilhører gruppen af boblere uden for segmentet. Ingen af disse virksomheder oplyser dog omsætningstal, hvorfor det er svært at afgøre, præcis hvor langt de er fra en plads blandt landets allerstørste betonelementproducenter.

Artiklen er en del af temaet Betonelement-producenter.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.25