23948sdkhjf

Kurator starter udbudsproces om SL-dæk

Konkursboets kurator er fortrøstningsfuld i jagten på nye ejere af patentet på SL-dækket
Udviklingen af SL-dækket behøver ikke at gå i stå med konkursen hos betonelementproducenten Abeo A/S, som har udviklet det særlige betondæk, der kombinerer beton og letbeton.

Konkursboets kurator, advokat Søren Aamann Jensen fra advokatfirmaet Kromann Reumert, har sat en udbudsproces i gang, der dels skal skaffe penge til konkursboet, men også finde potentielle købere, som vil fortsætte udviklingen af det patenterede betonelement.

Søren Aamann Jensen kan på nuværende tidspunkt ikke komme ind på værdien af konkursboet, men patentet på SL-dækket er det største aktiv, og han vurderer, at det ikke bliver svært at finde potentielle købere.

”Vi har startet en udbudsproces, hvor vi kontakter potentielle købere, og det forventer vi tager nogle uger. Men det er endnu for tidligt at sige, hvor meget boet er værd. Det, som er væsentligt, er, at vi har et aktiv (patentet, red.), som vi skønner er attraktivt for en køber”, siger Søren Aamann Jensen.

Abeo har siden virksomhedens stiftelse i 2010 ikke formået at tjene penge og udelukkende givet røde tal på bundlinjen.

Egenkapitalen i det sidste regnskabsår, 2014/2015, var på 3,6 mio. kroner, og Abeo landede i sit sidste regnskabsår et negativt driftsresultat på 2,2 mio. kroner mod et minus på 2,5 mio. kroner året før.

Det samlede underskud efter skat lød på 761.000 kroner mod et underskud i 2013/2014 på 1,6 mio. kroner.

Det har ikke været muligt at få en kommentar til konkursen fra opfinderen af SL-dækket, Kristian Hertz, der er professor ved Danmarks Tekniske Universitet (DTU).

Læs også: " Betonelementproducent går konkurs ".
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14