23948sdkhjf

Betonelementproducent går konkurs

Investorerne i Abeo A/S har ikke villet skyde flere penge i virksomheden, der har indgivet egen konkursbegæring
Manglende vilje fra de nuværende investorer til at skyde flere penge i virksomheden, betyder, at betonelementproducenten Abeo A/S på Frederiksberg går konkurs.

Virksomheden er stiftet i 2010 og har udviklet og patenteret det særlige SL-dæk, der er baseret på en kombination af almindelig beton og letbeton. Det gør, at betondækket kan håndtere tungere belastninger og større spænd end traditionelle dækelementer.

Men markedet har ikke i nær så høj grad taget produktet til sig, og det vil kræve mere kapital og en længere tidshorisont at opnå markedsandele.

Derfor indgav Abeo sin egen konkursbegæring i sidste uge og blev taget under konkursbehandling i tirsdags.

”Vi tror fortsat på produktet, og på at det kan få en fremtrædende plads i byggeriet. Men i den business case, vi har stillet op, skal der bruges mere tid og mere kapital på at få det ud på markederne, end ejerne er villige til at investere”, siger Abeos nu tidligere adm. direktør Søren Larsen, der efter en kort periode som Abeos formand blev ny topchef hos betonelementproducenten i februar i år.

Dengang understregede han over for Licitationen - Byggeriets Dagblad, at fokus ud over Danmark var rettet mod nære markeder som Sverige, Norge, Holland, Tyskland og Belgien.

Hvad der skal ske med udviklingen af SL-dækket er ifølge Søren Larsen nu op til den indsatte kurator i konkursboet.

”Det ligger et patent på SL-dækket, som nu er en del af boet, og det er så op til kurator at afhænde det og forhåbentlig finde nye ejere”, siger Søren Larsen, der ikke har yderligere kommentarer til konkursen.

Træghed i byggebranchen

SL-dækket er opfundet af Kristian Hertz, der er professor i design af bygningskonstruktioner ved Institut for Byggeri og Anlæg på Danmarks Tekniske Universitet (DTU).

Han var en af medstifterne af Abeo i 2010, og året efter investerede kapitalfonden Seed Capital i selskabet.

Seed Capital ejede ved konkursen lidt over en fjerdedel af Abeo, og managing partner i Seed Capital, Ulla Brockenhuus-Schack, der frem til konkursen var bestyrelsesformand i Abeo, bekræfter, at det ikke er lykkedes at finde ny finansiering.

Det skyldes blandt andet, at markedet ikke hurtigt nok har taget SL-dækket til sig.

”Det er ikke lykkedes at skabe den vækstvirksomhed, som vi gerne ville. Vi synes jo, at SL-dækket er et super produkt, og at det har en fremtid på markedet. Men med den træghed, der er i byggebranchen, og manglende vilje til at adaptere ny teknologi, er det uinteressant for os at investere flere penge i Abeo”, siger Ulla Brockenhuus-Schack, der ligeledes er adm. direktør for en anden investor i Abeo, Pre-Seed Innovation A/S.

Det er et innovationsmiljø under DTU og samarbejder med Seed Capital om fremtidige investeringer.

Nødt til at trække grænsen

Ulla Brockenhuus-Schack ønsker ikke at oplyse, hvor meget Seed Capital igennem årene har investeret i Abeo, men der er dog tale om et mindre millionbeløb, og hun kalder konkursen rigtig trist.

”Men vi er også nødt til at trække en grænse”, siger hun.

Ud over Seed Capital og Pre-Seed Innovation A/S bestod investorkredsen i Abeo af virksomhedens stiftere – tre tidligere studerende ved Copenhagen Business School (CBS) – og Kristian Hertz gennem selskabet Abeo Holding A/S samt DTU.

Læs også: " Kurator starter udbudsproces om SL-dæk ".

Abeo A/S
Abeo blev etableret i 2010 i et samarbejde mellem Danmarks Tekniske Universitet (DTU), kapitalfonden Seed Capital og en stiftergruppe bestående af professor Kristian Hertz og de tre CBS-studerende Mads Løntoft, Peter Hertz og Alexander Wulff.
Ideen var at kommercialisere de to banebrydende og patenterede betonteknologier Super-Lette Konstruktioner og Perlekædearmering. Deraf kommer også navnet ”Abeo”, som er latin og betyder ”at forandre” eller ”at transformere”.
Begge teknologier er opfundet af Kristian Hertz, der er professor i design af bygningskonstruktioner ved Institut for Byggeri og Anlæg på DTU
Abeo introducerer SL-dækket i 2011 og den første bygning, som gør brug af SL-dækket, bygning 324 på DTU, ser dagens lys.
Så sent som i december sidste år landede Abeo en ordre på 15.000 kvm dæk på det store projekt, ”Øresund Strandpark” i København.
Abeo har blandt andet modtaget prisen som Europas bedste spin-out virksomhed af Europaparlamentet

Kilder: Abeos hjemmeside og Pre-Seed Innovation
Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.219