23948sdkhjf

Udskudte projekter belaster MT Højgaard

Entreprenørselskabet har tilbagegang på både top- og bundlinje i årets første kvartal. Men ordresituationen er positiv
Både ordreindgang og ordrebeholdning er i fremgang hos entreprenørselskabet MT Højgaard. Men omsætningen og aktiviteten har i årets første tre måneder lidt under, at ikke mindst en række projekter er udskudt eller aflyst.

MT Højgaards regnskab for første kvartal viser en tilbagegang i omsætningen på 168 mio. kroner til 1,5 mia. kroner, mens driftsresultatet som følge af den lavere omsætning ender med et underskud på 14 mio. kroner mod et overskud på 50 mio. kroner i 1. kvartal 2015.

Tilbagegangen skyldes dels, at en del udbud er blevet udskudt eller annulleret som følge af, at de offentlige bygherrer har behov for grundige projektjusteringer.

Men samtidig er der en tendens til, at bygherrerne i højere grad vil indgå i et samarbejde om projekterne for at få et mere præcist projektmateriale end ved simple udbud. Det medfører, at projekter bliver udskudt, og derfor ser MT Højgaards adm. koncerndirektør, Torben Biilmann, ikke den faldende top- og bundlinje som noget faretruende.

”En del af årsagen til de udskudte opstarter er, at bygherrerne nu ønsker at indgå et tættere samarbejde om projekterne. De kommer til os for at udnytte de digitale muligheder, vi kan tilbyde, og sammen skaber vi et mere præcist projektmateriale inden byggestart”, siger Torben Biilmann i en kommentar til regnskabet, der også er negativt påvirket af lavere omsætning i det delvist ejede selskab Greenland Contractors, der arbejder på Thule-basen i Grønland.

Flere opgaver

Torben Biilmann kan da også konstatere, at det går fremad med de fremtidige opgaver.

Ordreindgangen i de første tre måneder af 2016 udgjorde 1,8 mia. kroner mod 1,3 mia. kroner i samme periode sidste år, og i forhold til starten af 2016 er ordrebeholdningen steget med 0,3 mia. kroner til 7,7 mia. kroner ved udløbet af marts. Det er samtidig 1,7 mia. kroner mere end i første kvartal 2015.

I ordrebeholdningen indgår blandt andet en række større ordrer som løber over flere år. Derudover har MT Højgaard vundne, men betingede kontrakter, for 2,1 mia. kroner mod 1,3 mia. kroner i første kvartal 2015.

”Den sunde og stabile ordreindgang afspejler, at koncernens virksomheder er konkurrencedygtige på de markeder, som vi har valgt at konkurrere på. Med vores målrettede tilbudsproces er vi blevet bedre til at ramme rigtigt i forhold til kundens behov og vores egne krav om lønsomme ordrer”, siger Torben Biilmann.

Antallet af ordrer og den generelle udvikling i bygge- og anlægsbranchen betyder, at MT Højgaard fastholder forventningerne om en omsætning i 2016 på syv mia. kroner og et driftsresultat før særlige poster på 300 mio. kroner.

MT Højgaard A/S (1. kvartal)
Millioner kroner
2015 2016
Omsætning 1655,5 1487,7
Bruttoresultat 158,6 83,8
Driftsresultat før særlige poster 50,0 -13,9
Driftsresultat 50,0 -13,9
Resultat før skat 79,7 -18,6
Resultat efter skat 62,4 -14,2
Egenkapital 861,0 979,2

Regnskabet for første kvartal 2016 er afsluttet den 31. marts 2016
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.157