23948sdkhjf

Beton er blevet en trend

Skåle, lamper og lysestager. Moden dikterer lige nu, at boligtilbehør skal være af beton. Det varmer om hjertet, siger direktør i betonvirksomheden Unicon
BETON Først blev kobber det nye stål. Så blev marmor det nye kobber. Og nu er beton blevet det nye marmor. Forvirret? Det kan Licitationen - Byggeriets Dagblad godt forstå.

For de nye trends på markedet for boligindretning kommer og går i hastigt tempo, og man skal holde tungen lige i munden for at følge med.

Lige nu hedder trenden beton. Alt fra lysestager, skåle, tallerkener og lamper kan nu fås i moderigtig beton, og dermed er beton igen kommet ind i varmen.

Det varmer Søren Holm Christensens hjerte. Han er direktør i betonvirksomheden Unicon A/S og er derfor glad for, at beton bevæger sig væk fra sit ghetto-ry til i stedet at være et moderne materiale.

”Beton er et produkt med gode egenskaber og et råt udtryk. Vi har godt bemærket, at beton vinder frem i boligindretningen – det i sig selv rykker ikke markedet, men det er en trend, der kan give beton en revival”, siger han.

Butterfly i beton

I landets hobby-forretninger kan købes gør det selv-kit, hvor man med forme, maling og beton selv kan gå hjem og støbe sit eget boligtilbehør. Mindre kan også gøre det. For eksempel kan man med beton og et rabarberblad selv støbe et fuglebad, og beklæder man halvdelen af en ballon med beton bliver det til en skål.

De mindre kreative kan også sagtens springe med på betonbølgen. Boligtilbehørsvirksomheder som Menu har bådeskåle og lysestager i sortimentet, mens tyske LJ Lamp har lavet lampen Delta, der er håndstøbt i beton uden på et trådnet, hvorefter designerne finder hammeren frem og giver hver lampe sit helt eget udtryk. Andre virksomheder har taget skridtet videre og producerer både fingerringe, manchetknapper og en butterfly, som er støbt i letvægtsbeton med snoet sejlgarn i midten

Også direktør i virksomheden B.C. Beton i Løkken, Søren Jørgensen, har lagt mærke til trenden.

”Beton har været on-off moderne mange gange gennem tiden. Lige nu kan vi se, at materialet i både byggeri og udsmykning er i fremgang. På de tekniske skoler eksperimenterer de også med design af både borde og bænke i beton”, siger han.

Borde i beton

Selv om den grå beton er den mest kendte, så findes materialet i flere farver, fortæller Søren Holm Christensen.

”Beton er et blødt og formbart materiale med stabilitet og enorm holdbarhed. Man kender typisk den grå beton, men det kan faktisk fås i både hvid eller rød som eksempelvis er brugt i byggeriet af det nye elefanthus i Købehavns Zoo”, siger han.

Unicon-direktøren forklarer, at næste skridt bliver, at beton vil blive brugt til eksempelvis borde og blomsterkasser i erhvervsbyggeri. Der er kun en enkelt – mindre – ulempe, ved at betonen har bevæget sig ind blandt danskernes boligtilbehør, erkender Søren Holm Christensen.

”Det er tungt, hvis man taber en betonskål ned over tæerne, mens man står og fylder opvaskemaskinen. Skålen skal nok holde, det er mere resten, man kan være bekymret for”, siger han.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125