23948sdkhjf

Manchester har sparet millioner på partnerskaber

En række rammeaftaler om strategisk partnerskab har desuden givet den engelske by byggeri af bedre kvalitet
Den engelske by Manchester har sparet over 10 mio. pund - knap 100 mio. kroner på offentligt byggeri. Samtidig er byggerierne blevet leveret til tiden og har holdt budgettet.

Opskriften hedder partnering - eller partnerskaber på dansk. Filosofien er, at de fulde fordele ved partnering først kommer, når en gruppe af virksomheder kan samarbejde over flere byggerier.

Manchester City Council har således indgået fem fire-årige rammeaftaler med partnering. I alt omfatter aftalen over 1.000 projekter til en samlet sum på knap otte mia. kroner.

Det fortalte Managing Director, Nigel Barr, fra den engelske virksomhed Stradia, da han i går gæstede København.

Anledningen var konferencen ”Mere offentligt byggeri for pengene”, arrangeret af DI og Københavns Kommune.

Gentænkte udbud

”I Manchester ville man gerne have projekter, der var færdige til tiden, som holdt budgettet, og hvor der ikke var kvalitetsproblemer. Man ville også have byggerier med øget værdi. Derfor gentænkte vi udbuddene og fandt, at rammeaftaler var den bedste måde at lave partnerskaber på. De her stærke samarbejder, har skabt et stort potentiale for besparelser og givet øget værdi”, siger han.

Resultatet af partnerskaberne er, at skolebyggeri er blevet 10 procent billigere set i forhold til det nationale gennemsnit, der er massive reduktioner i tidsplanerne og byggeriet er af bedre kvalitet.

På trods af de gode resultater, har partnerskaberne ikke været let, erkender Nigel Barr, der i over 10 år har været involveret i Manchesters rammeaftaler for byggeri.

”Det kræver, at man som leder er villig til at skabe forandring og arbejder hårdt for at skabe den. Det er en kulturændring, der tager et til to år. Det er svært, men det er det hele værd”, siger han og understreger, at den samme type partnerskaber godt ville kunne fungere i København.

Læs også: " Byggeriet kan blive højproduktivt ".
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141