23948sdkhjf

De første byggekoordinatorer har udsigt til at få et arbejde

Omkring 50 personer kan i juni som de første kalde sig byggekoordinator efter at have afsluttet den nye erhvervsakademiuddannelse
Der er udsigt til beskæftigelse for de omkring 50 personer, som om knap to måneder som de allerførste kan kalde sig byggekoordinator.

Det er den samstemmende tilbagemelding fra de fire erhvervsakademier, der uddanner de første hold.

”Selv om de endnu ikke er færdige, så har næsten alle allerede fået job. Det er meget positivt og viser, at virksomhederne efterspørger dem”, siger Mogens Præst, klyngechef for byggeuddannelserne på Erhvervsakademi Sydvest i Esbjerg.

Her – og på afdelingen i Sønderborg – bliver 15 personer i juni færdige med den toårige uddannelse.

En af dem er Cathrin Wehner Rasmussen, 29 år, som er stillet et job i Nem Byg Tjæreborg A/S i udsigt efter at været i 10 ugers praktik samme sted. Her skal hun ved lidt større byggeprojekter supplere projektlederen og have særlig fokus på ledelse og kommunikation.

Cathrin Wehner Rasmussen er udlært bygningsmaler, men en skulderskade gjorde det umuligt at fortsætte med det hårde fysiske arbejde.

”Jeg er vildt glad for byggebranchen, kan godt lige jargonen og det at skabe noget, så jeg ville være ked af at forlade byggebranchen. Derfor overvejede jeg muligheder og blev straks tiltrukket af uddannelsen som byggekoordinator, da jeg blev opmærksom på den. Alternativet havde været bygningskonstruktør, men den uddannelse er mere teoretisk, så jeg vurderede, at byggekoordinator og den lidt mere praktiske tilgang var det rigtige for mig, og det er jeg blevet bekræftet i. Jeg er fascineret af ledelse, og af hvordan man med enkle værktøjer kan motivere andre mennesker”, siger hun.

Næsten halvdelen faldt fra

I alt begyndte 90 personer på den ny uddannelse i august 2014. Med formentlig 51 nyuddannede byggekoordinatorer i juni har frafaldet været omkring 44 procent.

Det er Henriette Hall-Andersen, programchef på Byg på Københavns Erhvervsakademi, ikke overrasket over.

”Men vi kan ikke være supertilfredse. Frafaldet kom ret hurtigt, formentlig fordi en del studerende ikke var helt klar over, hvad de gik ind til. Det skal vi gøre bedre. Vi har derfor fokus på at være bedre til at få afklaret ansøgerne”, siger hun.

På Erhvervsakademi Aarhus fuldfører 16 af 30 startende uddannelsen. Det er tilfredsstillende for uddannelseskoordinator Mads Klinkvort.

”Det var en helt ny uddannelse, og en del vidste ikke, hvad de gik ind til. Frafaldet vil uden tvivl blive mindre fremadrettet, men det afgørende er, at der er tale om et godt produkt, og at virksomhederne ansætter dem”, siger han.

På Erhvervsakademi Lillebælt i Odense begyndte blot fem studerende, og der kommer fem nyuddannede ud i den anden ende. En enkelt er stået af undervejs, mens en anden opgav at blive bygningskonstruktør og i stedet valgte byggekoordinator. Uddannelseskoordinator Asthon Funck er meget tilfreds med holdet og fuldførelsesprocenten. Også her har de fleste udsigt til job efter færdiggjort uddannelse.

Læs også: " Den næste byggeleder bliver en byggekoordinator ".
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125