Et stigende problem i byggebranchen: Har I også været ramt?
Tyve på jagt efter værktøj og værdigenstande har travlt i øjeblikket. Det er nemlig højsæson for indbrud i varebiler og på byggepladser, og desværre er antallet af sådanne indbrud i Danmark stigende. I 2024 blev der registreret hele 105 indbrud om ugen i varebiler og på byggepladser!
I en ny kampagne fra Gjensidige og DI Byggeri sætter vi sammen fokus på indbrud i varebiler og på byggepladser for at forebygge og forhåbentlig mindske antallet af indbrud landet over. De sker nemlig i stigende grad. Værst ramt er Københavnsområdet, som oplever det højeste antal af indbrud, tæt efterfulgt af Nordsjælland og Sydøstjylland.
“Tyvene bliver bedre og hurtigere, så som branche må vi også være mere på forkant - for antallet af indbrud er ikke blevet mindre de sidste mange år. Men selv små ændringer i de daglige rutiner på byggepladserne og i vores medlemmers dagligdag kan gøre en stor forskel. Det skal kampagnen sammen med Gjensidige Forsikring sætte fokus på, så vi sammen kan komme problemet til livs.” Rasmus Brandt Lassen, Branchedirektør i DI Byggeri
Kampagnen lister blandt andet gode råd om, hvordan man sikrer sin varebil og byggeplads endnu bedre. Dette skal besværliggøre tyvenes arbejde, så de ikke når væk med værktøj, maskiner og materiale for flere tusinde kroner og din virksomhed står tilbage med ødelagte varebiler. Noget som Frederik fra Jespersen Byg på Amager i København netop oplevede for et par måneder siden. På et halvt år havde han ikke bare haft ét, men hele to indbrud. Han erfarede hurtigt, hvor administrativt tungt indbrud var, og hvordan små forebyggende tiltag kunne gøre en forskel.
”Man skal jo bruge tid på det, både administrativt, men også fysisk køre ud og få tingene lavet eller få en ekstern virksomhed ud for at fixe bilen, og så fremskaffe tingene”. Frederik, Jespersen Byg.
Har du råd til at miste 40.000 kr?
Et tyveri kan hurtigt resultere i udgifter på mange tusinde kroner til genanskaffelse og reparationer, som ofte dækkes af forsikringen. Udgifter, som mange dog ikke tænker på, er de skjulte omkostninger, som virksomheden selv må hæfte for. Et estimat fra DI Byggeris medlemmer peger på, at det koster virksomheder op imod 40.000 kr., når der sker et indbrud eller tyveri. Beløbet dækker bl.a. timer til at skaffe gamle kvitteringer på indkøbt værktøj og materiale, rykke kundeaftaler samt kontakte politi og forsikringsselskab.
Frederik fra Jespersen Byg har på baggrund af sine erfaringer med indbrud fokuseret på at sikre sit værktøj, bl.a. ved at fjerne sit logo på varebilen og udstyre den med en ekstra lås. Derudover opdeler han sit værktøj, så alt værktøjet ikke er samlet på et sted – hvis uheldet nu skulle være ude.
Kampagnen har til formål at oplyse og hjælpe dig, der kører varebil, arbejder på en byggeplads eller driver en virksomhed, så du, ligesom Frederik, kan forebygge og sikre dine ejendele, inden tyven kigger forbi.
Læs mere om hvordan du kan forhindre indbrud