23948sdkhjf

Barslund vinder ny motorvejsentreprise

Barslund har netop vundet hovedentreprise på Holstebromotorvejen. Entreprisen er nabo til totalentreprise, som virksomheden vandt for mindre end to måneder siden
Anlægsentreprenørvirksomheden Barslund A/S har netop af Vejdirektoratet fået tildelt endnu en stor kontrakt på Holstebromotorvejen.

Barslund var med et bud på 53,8 mio. kroner billigst blandt seks bydende på en hovedentreprise på Holstebromotorvejens afslutning i Holstebro ved Nordre Ringvej. Konkurrencen var knivskarp, og forskellen til næstbilligste var mindre end 100.000 kroner.

Kontrakten kommer i hus, mindre end to måneder efter Barslund vandt en totalentreprise på Holstebromotorvejens nordlige del, en kontrakt i størrelsesordenen 150 mio. kroner.

”Vi er meget glade for også at få denne hovedentreprise. Den ligger i naturlig forlængelse af totalentreprisen og giver dermed god synergi, ligesom grænsefladerne bliver mindre. Entreprisen er samtidig helt i tråd med vores plan om at udvide aktiviteterne og styrke organisationen i Jylland”, siger kommerciel direktør Carsten Holst Blunck.

Han oplyser, at Barslund har mandskab og kapacitet til opgaven, der skal udføres parallelt med totalentreprisen.

I gang om et par uger

Hovedentreprisen omfatter Holstebromotorvejens afslutning ved Måbjerg, Nordre Ringvejs forlængelse samt cykelsti langs Skivevej.

Entreprisen omfatter i hovedtræk udførelse af jord-, afvandings-, bundsikrings-, stabilgrus-, asfalt-, autoværns-, brolægnings- og afmærkningsarbejder på den sidste stump motorvej og på hovedlandevej, kommuneveje og cykelsti. Desuden omfatter entreprisen tre bygværker, opbrydning af nedlagte vejarealer og trafikregulering.

Carsten Holst Blunck forventer, at arbejdet går i gang i løbet af to-tre uger. Det samlede arbejde forventes at vare halvandet år.

Tidsplanen holder

Projektleder i Vejdirektoratet Janie Winther Ipsen oplyser, at der med tildelingen af kontrakten til Barslund på den nordlige del kun udestår en enkelt hovedentreprise. Der er tale om jordarbejde på strækningen Mejrup til Tvis, en kontrakt til knap 200 mio. kroner. Entreprisen udbydes i næste uge, og man forventer, at der kan skrives kontrakt inden sommer.

Janie Winther Ipsen oplyser, at tidsplanen for motorvejsprojektet holder, både hvad angår udbud og udførelse. Motorvejen, der samlet bliver cirka 40 km lang og får forbindelse til det ny sygehus i Gødstrup, koster i alt 3,9 mia. kroner. Den sydlige del med forbindelsen til Gødstrup åbner i 2017, mens resten åbner i 2018.

Fakta
I alt seks entreprenørvirksomheder afgav tilbud på hovedentreprisen på Holstebromotorvejen.
Barslund var med et bud på 53,799 mio. kroner blot 83.000 kroner billigere end entreprenørfirmaet Gustav H. Christensen og 131.000 kroner billigere end Ivan Jakobsen Entreprenørfirma.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156