23948sdkhjf

Roskildes nye kirke har taget form

Rørbæk og Møller Arkitekter har tegnet en moderne kirke til udviklingsområdet Trekroner i Roskilde
Foran fire andre prækvalificerede teams vandt Rørbæk og Møller Arkitekter Aps i sommer totalrådgiverkontrakten om Trekroner Kirke i Roskildes nye udviklingsområde.

Og efter at have fået tid til at skitsere og tegne kirken færdig, ligger tegningerne nu klar.

Historisk har kirker haft en bærende og central funktion i de lokale bysamfund, og også den nye kirke kommer til at ligge centralt, hvor den med karakteristiske og utraditionelle former vil stå markant som et sted at samles.

Ovenlys har en fremtrædende rolle i kirken, som er indrettet med en række åbent forbundne rumligheder, der tilgodeser forskellige funktioner og behov.

I det højloftede kirkerum udfoldes gudstjenester, ceremonier og større begivenheder. Nicher langs kirkerummet giver plads til fortrolig samtale, og i ankomstrummet kan foredrag, konfirmandundervisning, fællesspisning og andre sociale aktiviteter afholdes, der gør kirken til et samlingspunkt.

I samarbejde med akustikere fra Acoustica og orgelkonsulent Frederik Magle har der været fokus på at skabe optimale akustiske forhold, som gør kirken velegnet til afholdelse af koncerter med klassisk, jazz og rytmisk musik.

”Der er lagt vægt på, at kirken skaber en ideel ramme for såvel de store ceremonier som bryllup, konfirmation og dåb samt til mere uformelle møder mellem mennesker og personlig refleksion”, siger arkitekt og partner Nicolai Overgaard fra Rørbæk og Møller Arkitekter i en pressemeddelelse.

Præst glæder sig

”Vi ser frem til at få en kirke, der i sit ydre og indre udtryk er moderne, og som kan imødekomme moderne behov”, supplerer sognepræst, Anne-Sophie Olander Christensen, og fortsætter:

”Kirken skal være samlende og fungere som ramme for fællesskabet, og samtidig skal den i det daglige opfylde de personlige behov for ro og nærvær, enten i eget selskab eller som en hyggelig stund med andre”.

Det er Himmelev Menighedsråd, der er bygherre på projektet, som skal opføres på Lysalléen 29 i Roskilde.

De prækvalificerede
Rørbæk og Møller Arkitekter ApS med underrådgivere arkitekt Esben Surnevik, Schul Landskabsarkitekter Aps, EKJ Rådgivende Ingeniører A/S og Acoustica Sweco
Link Arkitektur AS (Norge) med underrådgivere Ing. Sloth Møller A/S og ÅF Infrastructure AB
C.F. Møller Danmark med underrådgivere C.F. Møller Land, Ing. Henrik Larsen og Ing. Anders Christensen
Schmidt Hammer Lassen Architects med underrådgivere LIW Planning, Ing. Balslev og Akustik Gade & Mortensen
Cornelius + Vöge ApS med underrådgivere Ing. Edudard Troelsgård, Landskab Marianne Levinsen og Jordan Akustik
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095