23948sdkhjf

Husbygger fylder ordrebogen flere år frem

Lasse Larsen Byggefirma har netop præsteret det største overskud siden 2007. Men allerede i år bliver præstationen overgået
De bygger som aldrig før hos Lasse Larsen Byggefirma A/S, der netop har offentliggjort tallene for regnskabsåret 2015. Driftsresultatet lyder på 8,5 mio. kr., og det er ikke set bedre siden 2007, der som bekendt blev det sidste jubelår, før krisen fik sit tag også i byggebranchen.

Overskuddet markerer derfor en slags ny begyndelse for virksomheden, som har brugt perioden fra 2011 og to-tre år frem på at gennemføre et administrativt generationsskifte. På samme tid har opsvinget omkring firmaet taget fart, så behovet for nye ansatte har været dobbeltsidet.

”Vi har ansat en del nye og unge medarbejdere, hvilket skyldes både generationsskiftet og væksten. Samtidig har vi arbejdet meget med at implementere nye processer, som skal optimere alle led i virksomheden. Så du kan sige, at vi har brugt megen energi på at koncentrere os om driften,” siger adm. direktør Allan Børsting Laursen til Licitationen - Byggeriets Dagblad.

Klar til næste etape af

Også forretningsområderne er blevet udvidet, så den primære forretning i form af enfamiliehuse har fået følgeskab af stadig flere projekter. Det mest kendte ligger ved Kildebjerg Ry i Østjylland, hvor typehusproducenten skal opføre 200 boliger over de kommende år.

Første etape står efterhånden klar, og den stigende efterspørgsel gør, at Allan Børsting Laursen hellere end gerne kommer i gang med det fortsatte byggeri i området.

”Vi har taget initiativ til, at vi skal se på, hvordan etape to og tre skal se ud. Vi er ved at udvikle en lokalplan for området, og jeg tror og håber, vi kan komme i gang med at bygge etape to i starten af 2017,” siger direktøren.

Modsat mange af kollegaerne i typehusbranchen deler Lasse Larsen Byggefirma gerne aktiviteterne mellem øst og vest. I det storkøbenhavnske område bygger virksomheden typisk enfamiliehuse, selv om det også bliver til lidt mindre projekter bestående af fire til otte rækkehuse.

”Men det er stadig enfamiliehusene, der fylder mest, de udgør nok 80-85 procent af omsætningen. Den anden del skal køre i et andet spor, og det handler om, at vi gerne vil sprede aktiviteten og dermed risikoen lidt,” siger Allan Børsting Laursen.

Det er altså gået fint i 2015, og selv om direktøren understreger, at der er stærkt fokus på ikke at vokse hurtigere, end organisationen kan følge med, så afslører ordrebeholdningen, at det seneste regnskabs overskud formentlig bliver overgået allerede om et år.

”Meget afhænger af, hvornår vi får afleveret de forskellige projekter. Men du kan godt skrive, at vi forventer et resultat, der bliver bedre i 2016,” siger Allan Børsting Laursen, som allerede nu er ved at fylde ordrebogen for 2017, mens de første frø for 2018 er sået.

Lasse Larsen Byggefirma A/S
Mio. kroner
2014 2015
Bruttofortjeneste 14,6 19,0
Driftsresultat 5,7 8,5
Resultat før skat 4,8 8,0
Årets resultat 3,7 6,2
Balance 77,4 81,8
Egenkapital 17,1 23,3
Antal ansatte 45 50

Regnskabet er afsluttet 31. december 2015
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14