23948sdkhjf

Nyt vandhus til Vordingborg

Kullegaard arkitekter skal tegne idrætsbyggeri, der skal fungere som oplevelsessted for kultur, uddannelse og erhverv
Tegnestuen Kullegaard er valgt til at yde arkitektrådgivning på et nyt vandhus i Vordingborg.

Bygningen bliver et multifunktionelt idrætsbyggeri for alle typer af brugere – fra eliteudøveren til motionisten. I opgaven er der fokus på fremtidssikring og totaløkonomiske løsninger.

Morten C. Henriksen er valgt som totalentreprenør til opførelsen af det offentligt-private samarbejde om Vandhuset i Panteren, der skal stå klar i efteråret 2017 og erstatte den nedslidte Iselinge Svømmehal.

Det nye vandhus skal indgå i en større helhed for området ved indkørslen til Vordingborg, som i fremtiden skal fungere som et regionalt oplevelsessted for kultur, idræt, uddannelse og erhverv.

”I udviklingen af projektet er det derfor centralt at fokusere på bearbejdningen omkring vandhuset, da det skal være med til at skabe en god adgang, bringe området i spil og få det til at indgå i en sammenhæng med resten af byen”, skriver arkitekterne i en pressemeddelelse.

Vandhuset kommer til at indeholde blandt andet omklædningsfaciliteter, motionsrum, restaurant og konkurrencebassin på 25x25 meter og arkitekterne søger at skabe en oplevelse af, at det er nemt at trække aktiviteter ud i det fri.

Det betyder, at udearealerne skal understøtte og formidle det aktive liv, der foregår i bygningerne

Plads til alle

Et af projektets mål er at give plads til brugere i alle aldre og sportsudøvere på flere niveauer. Det skal dermed fungere som et multifunktionelt vandhus og et multiprogrammeret fritidslandskab, der opfylder en bred vifte af bruger-behov på samme tid.

Huset skal dermed tilpasse sig skiftende behov over tid. Det gøres blandt andet ved et tæt samarbejde med brugergrupper i eliten, bredden og alt der imellem, så stedet opleves som attraktivt for alle.

Fremtidssikre løsninger

Projektet omfatter også daglig drift af bassinernes vandbehandling samt teknisk drift og vedligeholdelse af bygningerne i en 25-årig periode efter byggeriets opførelse. Der er derfor et stort fokus på langtidsholdbare løsninger og totaløkonomiske betragtninger fra projektets start”, lyder det fra Kullegaard arkitekter.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125