23948sdkhjf

Bauma – så kører maskinfesten

Verdens suverænt største maskinmesse er i gang i München
Togene var propfyldte allerede fra den tidlige morgenstund mandag morgen. Alle skyerne fra dagen før var forduftet, og ved den største indgang til Münchens store messehaller, den vestlige, vrimlede det med folk, der skulle på Bauma.

I løbet af denne uge vil omkring en halv million besøgende gå gennem tælleapparaterne til de cirka 3.000 udstillere, der fremviser hvad kloden kan præstere af moderne maskiner, tilbehør, løsninger og meget andet.

Bauma byder også på et hav af pressekonferencer, og hos Caterpillar var man også klar. I øvrigt med en udstillingsstand på 12.000 kvadratmeter.

”Hos Caterpillar bevæger vi os nu, fra det vi kunne kalde solide maskiner, til smarte maskiner. Det er et helt nyt udviklingstrin, som indebærer, at maskinerne i større eller mindre grad kan arbejde selv. Ved at automatisere delfunktioner kan vi faktisk øge effektiviteten med op til 40-45 procent”, sagde Rob Charter, der er group president i Caterpillar.

En af vejene, som den verdensomspændende producent har valgt, er det såkaldte grade assist, der delvist løser opgaven med at bevæge skovlen vandret langs jorden for eksempel ved planering. Den overtager dele af opgaven fra maskinføreren, hvis funktion i højere grad bliver at sørge for, at maskinen gør de rigtige ting.

Det er bare et enkelt eksempel på den accelererende udvikling, vi vil se i de kommende år. Informationsteknologiens indtog på maskinområdet har kun set begyndelsen.

Bauma er stort - megastort. Det kræver gode sko - men selv ikke daglige traveture gennem et par dage får dig helt igennem. Der er så meget at se, at man bør gøre klogt i at prioritere det man gerne vil se.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

1.581