23948sdkhjf

Udstilling i Rundetårn viser livet uden for byerne

Hundredevis af billeder viser det smukke, sjove og skæve i landets udkantsområder
Livet uden for byerne kommer bogstaveligt i fokus i storbyen, når fotoprojektet #DETSERDUIKKEIBYEN i morgen åbner en udstilling i Rundetårn i København.

Fotoprojektet er udviklet af DR Kunstklub og Realdania i samarbejde med Copenhagen Photo Festival og Bolius.

Målet med projektet har været at få folk uden for byerne til at vise alt det smukke, sjove, skæve og skøre frem, som de oplever i livet uden for byen.

Idéen har været at se, om man derved ville få et modbillede til dét, der ofte tegnes af yderområderne.

Ikke mindre end 10.000 billeder er indsamlet, og mange hundrede af disse – af alt fra dansende køer, gribende smuk natur og lamper i fodboldmål til grise i grønne skraldespande – kan opleves i Rundetårn

Viser mangfoldighed

For projektleder Ole Huld Jakobsen fra DR Kunstklub har indsamlingen af fotos været en spændende rejse ind i livet væk fra storbyerne.

”Når man modtager så store mængder af fotoreportager fra folk i alle aldre og fra alle dele af landet, kan man ikke undgå at blive klogere på både sig selv og på det land, som man lever i. Mangfoldigheden har været enorm, og det er fedt at se den stolthed, der præger rigtig manges bidrag. Jeg kommer selv fra det totale bøhland og er vokset op med kokasse-tips og kærlighed til store landbrugsmaskiner, og det er mindst ligeså meget Danmark, som det man ser, når man går rundt i de store byer”, siger Ole Huld Jakobsen .

Får en masse historier frem

De mange billeder viser ifølge programchef Stine Lea Jacobi fra Realdania, yderområdernes store kvaliteter

”#DETSERDUIKKEIBYEN har fået en masse historier frem. Historier om fællesskab på tværs af generationer. Om plads til det smukke og det skæve og til drømme skabt af mennesker, der mødes i små samfund og store landskaber. Det er forhåbentlig også det, man vil få en oplevelse af, når man besøger udstillingen i Rundetårn”, siger Stine Lea Jacobi.

Udstillingen består delvist af fotos udvalgt af en fagjury bestående af forfatter og foredragsholder Knud Romer, fotograferne Janus Engel, Søren Rønholt og Kia Hartelius samt leder af Copenhagen Photo Festival Maja Dyrehauge Gregersen.

Desuden består udstillingen af en række fotos, som med deres indlejrede historier i særlig grad har imponeret kuratorgruppen fra DR og Realdania.

Udstillingen løber frem til den 3. juli 2016 og er åbent hver dag fra klokken 10 til 20.

brahe
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.111