23948sdkhjf

PORTRÆT: Icopals nordiske chef fylder 50

Efter 13 års ansættelse kan Søren Drewsen nu fejre sin 50-års fødselsdag som koncerndirektør for Icopal i Nordeuropa
Søren Drewsen runder i dag 50 år. Icopals koncerndirektør i Region Nordeuropa er kendt som en aktiv erhvervsmand, for ud over direktørstillingen er han bestyrelsesmedlem i Dovista A/S og Geveko Holding AB samt formand for Industriens Almene Arbejdsgiverforening.

”Sideløbende med jobbet i Icopal og i de øvrige bestyrelsesposter er jeg medlem af Dansk Industris hovedbestyrelse. Det er jeg først og fremmest, fordi jeg føler mig forpligtet til at bidrage til, at industrien kan overkomme de mange udfordringer, som trænger sig på i disse år. Det handler blandt andet om, hvordan vi sikrer Danmarks konkurrenceevne, optimerer virksomhedernes rammebetingelser og udnytter digitaliseringens muligheder”, siger Søren Drewsen.

Søren Drewsen er uddannet civilingeniør og har to forskellige HD-uddannelser på cv’et. Siden har han videreuddannet sig på universiteterne Stanford og Wharton, mens erhvervskarrieren begyndte som konsulent i Andersen Consulting (i dag Accenture).

I 2003 blev han ansat som markedsdirektør i Icopal efter blandt andet at have været omkring en stilling som salgs- og marketingdirektør i Bording-koncernen. Privat er han gift med Lotte Mosbæk og er bosat i Birkerød.

”Min familie og venner står højt på min prioritetsliste. Min kone og jeg har to døtre på 25 og 21 år, som begge er universitetsstuderende og bor i København. Den ældste er mor til en dreng på halvandet, og morfar-rollen sætter jeg stor pris på og henter gerne den lille i vuggestuen, når det kan presses ind”, siger Søren Drewsen.

Styrket ud af krisen

I efteråret 2008 tiltrådte Søren Drewsen som direktør for Icopals danske aktiviteter, kun var få uger efter finanskrisens udbrud. Det lykkedes ham at få dimensioneret forretningen efter et forventet fald i omsætningen de efterfølgende år. Den forudsagte negative udvikling viste sig at holde stik, men efterfølgende mener Icopal, at selskabet kom styrket ud af krisen.

”Undervejs måtte virksomheden igennem nogle barske år med nødvendige tilpasninger i medarbejderstaben, men samtidig oprustede vi inden for innovation og produktudvikling, og det førte til en del produkt- og miljøpriser fra blandt andet Dansk Industri, Ingeniøren og Danske Byggecentre. Det er jeg selvfølgelig stolt af”, siger Søren Drewsen.

Han ser af flere årsager med stor optimisme på fremtiden. I januar blev Icopal solgt til GAF, der er USA’s største producent af tagprodukter. Den samlede koncern bliver verdens største på sit felt med 65 produktionssteder samt med aktiviteter i over 80 lande, 6.500 medarbejdere og en omsætning på ca. 30 mia. kr.

”Finanskrisen er langt om længe er ved at slippe sit tag i byggebranchen i Norden, og vores kunder vil fremadrettet kunne nyde godt af stordriftsfordele, bredere udbud af produkter og ydelser samt øget produktinnovation. For os er det afgørende, at forventningsafstemningen er på plads. Det kræver, at jeg bruger en stor del af min energi på at udvikle og eksekvere forretningsstrategier på såvel koncern-, nordisk og nationalt niveau og sammensætte de rette teams, der kan realisere dem”, siger Søren Drewsen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.235