23948sdkhjf

DAGENS LEDER: Iværksættertilskud er en balancegang

Det mener Licitationen - Byggeriets Dagblad
Der er langt mellem de helt store virksomheder i Danmark. Hjemmemarkedet er ikke stort nok til i sig selv at bære omsætningen for de store virksomheder. Skal man bygge en stor virksomhed op herhjemme, må man derfor betragte hele verden som sit marked.

Til gengæld har Danmark en værdifuld underskov af små og mellemstore virksomheder, som skaber fleksibilitet og er omstillingsparate. Det er gode egenskaber i et velfærdssamfund, hvor antallet af beskæftigede er vigtigt for, at velfærdskonstruktionen fungerer.

Danskerne er også gode til at tage springet og etablere sig som selvstændige erhvervsdrivende. Godt hjulpet af mange forskellige iværksætterordninger.

Et af de ømmeste punkt i iværksætteriet er, at det langt fra er alle nystartede virksom- heder, der formår at fastholde forretningsplanen og derfor må dreje nøglen efter kort tid.

Det er oplagt, at iværksættere skal have fornuftige vilkår at udfolde sig under. Samfundet har brug for kreative og entreprenante ildsjæle, som vil have foden under eget bord.

Men de økonomiske tilskud til iværksætteriet må på den anden side ikke vride konkurrencen i forhold til de virksomheder, som allerede har etableret sig.

Den balancegang er ligeså vigtig, som den er vanskelig.

Måske kunne det af og til endda betale sig også at lette vilkårene for de eksisterende.virksomheder.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11