23948sdkhjf

Praktikaftaler kan underskrives digitalt

Efter forslag fra Virksomhedsforum bliver det fremover muligt at håndtere uddannelsesaftaler digitalt
Fremover bliver det muligt for erhvervsskolerne at håndtere oprettelse og ændringer af lærlingekontrakter digitalt, og samtidig får virksomhederne mulighed for at underskrive kontakterne digitalt.

Det er en af i alt 22 regelforenklinger for danske virksomheder, som Erhvervs- og Vækstministeriet netop har præsenteret.

Alle forslag er kommet fra Virksomhedsforum, hvor virksomheder og organisationer kommer med forslag og ideer til at gøre det lettere og mindre bøvlet at drive virksomhed.

Forslaget om øget digitalisering i arbejdet med uddannelseskontrakter kommer fra en række mindre håndværksvirksomheder og er båret videre til Virksomhedsforum af Håndværksrådet.

”Det udspringer tilbage fra dengang vi havde bonusordningen for praktikpladser, hvor virksomhederne syntes, at der var frygtelig meget papir, og nogle virksomheder synes, der er for meget papirnusseri og oplever mange papirgange som administrativt bøvl, så er der positivt for disse virksomheder, at tingene nu kan klares digitalt. Isoleret set giver det ikke flere uddannelsesaftaler, men det er et fint håndtag at skrue på”, siger Heike Hoffmann, chefkonsulent i Håndværksrådet.

500 forslag fra forummet

Virksomhedsforum har siden den tidligere regering nedsatte det fremsat flere end 500 forslag til regelforenklinger. Ifølge Erhvervs- og Vækstministeriet er 380 af forslagene gennemført.

”Det er regeringens mål at nedbringe erhvervslivets byrder med 3 mia. kroner i 2020. Forslagene fra Virksomhedsforum for enklere regler er et væsentligt bidrag til dette arbejde. Derfor er jeg glad for, at vi nu kan gennemføre yderligere 22 forslag fra Virksomhedsforum”, siger erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen (V), der oplyser, at han har taget initiativ til at gennemgå forslag, som den tidligere regering afviste.

”Otte af de forslag som vi gennemfører nu, blev oprindeligt afvist af den tidligere regering”, siger han.

Fakta
Virksomhedsforum har siden sin oprettelse indsendt 510 forenklingsforslag. Samlet set er 380 gennemført.
Regeringen har igangsat en gennemgang af forslag fra Virksomhedsforum, som den tidligere regering afviste. Regeringens gennemgang har bl.a. resulteret i, at det nu bliver muligt at få forhåndsgodkendt fødevarevirksomheders indretning. Dette kan medvirke til øget tryghed i forbindelse med investeringer i fødevarevirksomheder. Samtidig kan antallet af efterfølgende meget dyre korrektioner af indretningen mindskes.
Virksomhedsforum fungerer som rådgivende organ for arbejdet med erhvervsrettet afbureaukratisering. Virksomhedsforum består af erhvervs- og arbejdstagerorganisationer samt repræsentanter fra forskellige danske virksomheder.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.234