23948sdkhjf

Energi-tag støtter langsigtet planlægning

Kullegaard Arkitekter og Icopal arbejder sammen om tagløsning, der nedbringer bygningens CO2-udledning, på bostedet Søbæk Have
Holbæk Kommune har igangsat en større renovering, udvidelse og ombygning af det tidligere bosted Tornhøj, som til dagligt huser voksne udviklingshæmmede. Projektet er igangsat på baggrund af en sammenlægning af Tornhøj og Skarridshjemmet, og udvikles i samarbejde med både Vestsjællands Almene Boligselskab i forbindelse med bostedets boliger samt Holbæk Kommune i forhold til de tilhørende servicearealer.

En naturlig del af udviklingen af Søbæk Have er fokus på fremtidssikrede og energirigtige løsninger. Det har blandt andet resulteret i en energirigtig tagrenovering på det eksisterende byggeri, som er udført i samarbejde med Icopal, hvor der er indbygget et varmeanlæg i en traditionel tagkonstruktion.

Løsningen er ikke en, der ses mange steder endnu, men den er udviklet via dokumenteret teknologi og standard-komponenter.

Det betyder, at Icopal allerede nu kan påvise tagets effekt til at producere energi og nedbringe bygningens CO2-udledning.

Flere kompetencer

Energi-taget er aktuelt, da det blandt andet kan afhjælpe et af fremtidens behov for energioptimering på steder, hvor der eksempelvis ikke er plads til et jordvarmeanlæg.

”For Kullegaard har tag-projektet været en kærkommen mulighed for at få et indblik i en af de løsninger, som vi kan tænke ind, når vi projekterer fremadrettet, da det understøtter vores principper om at tænke langsigtet” siger projektleder Marius Øvrum.

Lige nu er arkitektfirmaet i gang med at tilegne sig kompetencer inden for den bæredygtige certificeringsordning Dgnb, som netop tydeliggør hvilke fremgangsmåder og værktøjer, der er mulige, når der skal tænkes helhedsorienteret og langsigtet – ikke kun ud fra en betragtning om, at byggeriet skal opnå en certificering, men så de grundlæggende principper for bæredygtig udvikling tænkes ind i tegnestuens løsninger.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.297