23948sdkhjf

København vil skabe almene boliger

Et attraktivt område i hovedstaden får plads til knap 100 nye ungdomsboliger
Når det store område mellem Islands Brygge metrostation og Amager Fælledvej er færdigbygget, bliver det med plads til 97 nye ungdomsboliger i det store byggeprojekt. Det er første gang, Københavns Kommune bruger muligheden for at yde grundkøbslån for at sikre flere almene boliger i landets hovedstad, skriver kommunen i en pressemeddelse.

Projektet er netop godkendt i kommunens Teknik- og Miljøudvalg som en del af det første byggeri i det store projekt på Faste Batteri-grunden, og teknik- og miljøborgmester Morten Kabell (EL) er glad den valgte løsning.

Skaber blandet by

”Faste Batteri-projektet er et eksempel på, hvordan vi skaber en blandet by. Ved at blande boligformerne og gøre plads til næsten 100 ungdomsboliger bliver der skabt liv i området”, siger han.

Ungdomsboligerne er de første almene boliger, som bliver til virkelighed på baggrund af det såkaldte grundkøbslån, der er et værktøj, som skal gøre det muligt at opføre almene boliger, hvor grundprisniveauet ellers er så højt, at det ikke ville kunne lade sig gøre.

Værktøjet blev lanceret fra Christiansborg sammen med muligheden for at stille krav om 25 procent. almene boliger i nye lokalplaner. I øjeblikket arbejder regeringen dog for at fjerne muligheden for at stille krav om 25 procent almene boliger i nye lokalplaner, men grundkøbslånet kan ikke stå alene, mener Morten Kabell.

”Grundkøbslånet og plankravet er skabt til at arbejde sammen, og det nytter ikke noget at fjerne det ene af redskaberne. Hvis regeringen med støtte fra Dansk Folkeparti med flere får held til sin manøvre, bliver byen i den grad delt op i rig og fattig og er ikke længere et København for alle”, siger han.

Kargaard

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.225