23948sdkhjf

JFP A/S i fortsat stejl vækstkurve

Det går virkelig stærkt for byggevirksomheden JFP A/S i Herning. Firmaet ser frem til endnu et vækstår med en milliard i omsætning. Men så skal der også lidt ro på for en tid, mener direktøren
Det er langtfra alle der kan prale med en vækstkurve, der peger opad med op til 30 procent om året.

Men det er faktisk tilfældet for JFP A/S i Herning, der i det indeværende år regner med at runde en mia. kroner i omsætning. Og det er egentligt ikke noget, de praler af i Herning. Det er bare en konstatering af fakta.

”Det er da gået stærkt, det vil jeg gerne indrømme, men der ligger også mange timers hårdt slid, bag det vi oplever nu, og det er da dejligt at se, at det kan lykkes”, siger Jesper Friis Poulsen. som Licitationen - Byggeriets Dagblad møder på kontoret i Herning en kold februardag.

I 2014 realiserede firmaet en omsætning på 583 mio. kroner og et overskud før skat på 37 mio. kroner. I 2015 blev det til en omsætning på cirka 760 mio. kroner, og et overskud før skat på omkring 45 mio. kroner. Virksomhedens endelige 2015-regnskab bliver offentliggjort lidt senere på denne måned.

Endnu et godt år

2016 bliver – hvis alt går som det skal – også et år med vækst. Et forecast siger 1,1 mia. kroner i omsætning og et overskud før skat på 60 mio. kroner.

”Men derefter skal vi vist også lige trække vejret lidt. Vi skal sørge for, at vi kan følge med. Derfor regner vi med, at 2017 skal være året hvor vi lige slapper lidt af”, siger Jesper Friis Poulsen.

For at kunne håndtere det hele og sørge for at den nødvendige vækst kommer, har Jesper Friis i en alder af blot 43 år trukket sig fra den daglige drift.

”Jeg kan ikke udvikle forretningen, hvis jeg skal sidde og tage stilling til alle detaljer i projekter med videre. Så derfor ser jeg det som min opgave at sørge for, at medarbejderne har det godt, at der sker den udvikling, der skal i virksomheden, arbejde med strategier, finde de rette folk til at løse opgaverne og i det hele taget at svæve lidt over det hele”, fortæller Jesper Friis Poulsen.

I stedet har Jesper Friis Poulsen sammensat en ledergruppe bestående af en økonomidirektør samt områdechefer for de forskellige afdelinger.

”Vi vækster ikke gennem opkøb. Vi laver organisk vækst, og det gør vi ved at involvere os i projekter, vi tror på. Vi skal tro på det, vi gør, og vi vil udvise ansvarlighed, og vi har kapitalstyrken til at gøre det troværdigt,” siger han og tilføjer at en strategiplan, som man lagde i firmaet i 2013 er ved at være opfyldt.

”En ny plan skal sættes i værk, og den vil formentlig vise noget i retning af et vækstmål, der hedder 1,5 mia. kroner i omsætning i løbet af de næste tre år – men med en vækstpause i 2017”.

Bygger supersygehuse

Firmaet har store entrepriser på supersygehuset i Gødstrup udenfor Herning og på DNU – Det Nye Universitetshospital – i Skejby nord for Aarhus.

”For at nå de mål skal folk tro på os. Vi skal gøre det, vi siger, vi vil gøre, og ikke mindst skal vi også sige det, vi vil gøre, for kommunikation er meget vigtigt. Det er vigtigt at folk véd, at de kan stole på dig, og at de ved, hvor de har dig som samarbejdspartner,” siger Jesper Friis Poulsen.

Beskæftiger udlændinge

Firmaet har i perioder beskæftiget en række udlændinge via underentreprenører og har desuden indgået et konsortiesamarbejde med det tyske firma Max Bögl. At beskæftige udlændinge er ikke nødvendigvis uden problemer, hvad firmaet også har måttet erfare.

”Det skal styres, og kommunikation er endnu mere vigtig i disse tilfælde,” siger Jesper Friis Poulsen.

Selvom han er forholdsvis ung, har Jesper Friis Poulsen en del erfaring med sig. Han er selv tømmerhandelsuddannet og kom i 1999 hjem til faderens virksomhed, der fra at være en murervirksomhed også havde fået tømrerarbejdet med. I 2002 overtog Jesper ansvaret fra faderen, og ret hurtigt derefter begyndte han arbejdet med at ændre firmaets profil til at være hoved- og totalentreprenør.

”Fra 2010 kan vi se, at tingene begynder at lykkes for os. Derfra er det egentlig gået ganske godt”, konstaterer han.

JFP beskæftiger i dag 65 medarbejdere i Herning, 25 i København og har desuden 25 håndværkere ansat.

Læs også: " Bygger råhuse til store jyske supersygehuse ".
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.203