23948sdkhjf

Falster-virksomhed bygger stort i Køge

Brdr. Pedersen A/S er i gang med virksomhedens hidtil største enkeltopgave. Det gælder en totalentreprise til omkring 140 mio. kroner på det store byudviklingsprojekt Køge Kyst
Der bliver ikke trillet tommelfingre hos byggefirmaet Brdr. Pedersen A/S fra Nordfalster.

Virksomheden er i gang med sin hidtil største enkeltopgave. Det gælder opførelsen af seks bygninger til både boliger og erhverv på samlet 14.300 etagekvm.

Projektet er en del af det store byudviklingsprojekt Køge Kyst, som blev lanceret i 2009 som et partnerskab mellem Køge Kommune og Realdania, og som går på, at Køges centrale havne- og stationsområde over de næste godt tyve år skal udvikles til en attraktiv og bæredygtig bydel.

De seks bygninger er beliggende i det såkaldte Stationsområde, som er det ene af tre delområder i Køge Kyst.

”Vi er kommet godt i gang, og har hen over vinteren været i gang med at etablere byggepladsen samt støbe fundamenter til de første bygninger”, fortæller Lars Ole Andersen, entreprisedirektør i Brdr. Pedersen A/S.

Det er TK Development, der er bygherre på byggeriet af områdets anden etape.

”Det er et spændende projekt med mange udfordringer. Vi går til opgaven for at finde løsninger, og blandt andet er vi nødt til at tænke nyt for at klare hele logistikken på byggepladsen”, fortsætter direktøren.

Fokus på forberedelse

Virksomheden har senest afsluttet byggeriet af en stor folkeskole i Nykøbing Falster samt Arena Næstved, hvor der tilbage i december blev spillet VM-kampe i kvindehåndbold, og hvor også den seneste EM-kvalifikationskamp mod Rusland løb af stablen.

”Vi har stor erfaring med store og komplicerede byggeprojekter, og derfor er vi fulde af optimisme. Vi skal bygge seks forskellige huse, og der skal bruges mange forskellige materialer, og derfor har vi forberedt os utroligt godt for at fange fejl under projekteringen”, siger Lars Ole Andersen.

En af de kritiske opgaver i opstarten er piloteringen, da jorden er meget blød på byggepladsen.

”Vi har forberedt os så godt som muligt for at sikre, at der ikke sker skader eller andet på de omkringliggende bygninger”, fortæller han.

Byggeprojektet til knap 140 mio. kroner forventes afsluttet i sommeren 2017.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14