23948sdkhjf

Byggeriets faser bliver mere flydende

Nyt danskudviklet 3D-program hjælper arkitekter og rådgivere til øjeblikkeligt at opleve følgerne af deres materialevalg
Med en direkte livekobling mellem 3D bygnings- og designprogrammet Revit og 5D kalkulationsprogrammet Sigma, er der nu åbnet for nye tider i byggebranchen, ifølge adm. direktør hos Sigma Estimates Magnus Therkildsen.

Firmaet har netop præsenteret sine nye landvindinger inden for digitale værktøjer og arbejdsmetoder på Autodesk University messen i Las Vegas med over 10.000 deltagere.

”Interessen i Las Vegas var helt ekstrem, fordi de aldrig har set noget lignende. Vi er også i dialog med flere universiteter i USA, der nu vil i gang med at undervise i Sigma. Planen er, at vi vil indgå et tættere samarbejde med Autodesk – blandt i forhold til en lancering i USA, men også med henblik på et tættere samarbejde i Norden,” siger Magnus Therkildsen.

Den nye løsning samler design, økonomi og beskrivelse i det såkaldte virtual design & construction (VDC) i realtid, minimerer risikoen for fejl i projektering, tilbudsgivning og produktion, og sikrer angiveligt mere præcise priser på store byggerier.

”Det unikke er, at de større arkitektfirmaer, rådgivere og nu også entreprenører har et program, hvor de øjeblikkeligt kan se konsekvensen af for eksempel materialevalget i modellen blive afspejlet på prisen. Det betyder, at man som eksempelvis arkitekt nu kan træffe valg baseret på helt nøjagtige informationer, og det giver bedre styring tidligt i forløbet”, siger Magnus Therkildsen.

Minimering af risiko

Live Koblingen af 3D og 5D modellen er gjort automatisk, hvilket betyder, at man ikke længere skal være en ekspert for at komme i gang og få økonomi i 3D-modellen.

”Den store fordel er, at de manuelle arbejdsgange er minimeret og det er med til at eliminere fejlrisikoen”, siger Thomas Gregersen, teknisk specialist hos Autodesk.

Nye muligheder

Hos Alectia, der med 700 ansatte er et af Danmarks førende rådgivningsfirmaer, ser man nye muligheder med den nye livekobling.

”Vi anvender allerede den nuværende integrationen mellem Sigma og Revit til udtræk af mængder. Med den nye løsning vil vores medarbejdere blive guidet igennem de forskellige skridt, de skal tage stilling til, og det vil helt sikkert gøre det nemmere for dem at anvende end før,” siger Kasper Thrysøe, som er fagleder for bygningsmodellering hos Alectia.

Løsning er ifølge virksomheden med til at forstærke det paradigmeskifte, der i øjeblikket er i gang i den flydende overgang mellem byggefaserne fra ide til aflevering.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11