23948sdkhjf

Byudvikling skal skabe trygt boligkvarter

Et mere intenst byrum og integration af landskabet er centrale elementer for dansk tegnestue i nyt svensk byggeprojekt
Danske Juul Frost Arkitekter (JFA) fortsætter med at sætte sit præg på Malmö

Kvarteret Aktern ligger i gåafstand fra både Malmös centrum og Västra Hamnens grønne og rekreative miljø. Som sidste byggegrund i Bo01 og med ikonbyggeriet Turning Torso som nabo er det helt særligt, at en dansk arkitektvirksomhed er udpeget som vinder af konkurrencen udskrevet af Midroc Property Development og med også svenske JAIS Arkitekter og EGA Architects som indbudte.

Integration af landskab

”Området har haft succes med at etablere kvalitetsbyggeri, hvor integration af landskab og byrum har været i højsæde. Vi har vores fokus på en holistisk bæredygtighed, hvor vores bebyggelse blandt andet fremmer social alsidighed som forudsætning for nye sociale møder. Forslaget skal både styrke intensiteten i bylivet og skabe et trygt tilhørsforhold for beboere og brugere af kvarteret”, siger arkitekt og indehaver Flemming Frost.

Han understreger, at JFA arbejder ud fra en helhedsorienteret udviklingsmetodik, der tilgodeser erhvervs-, bygnings- og byrumsmæssige behov med fokus på social sammenhængskraft.

Netop den tilgang fremhæver en enig dommerkomité som styrken i et forslag, der kobler detalje og helhed. Nu skal vinderprojektet udgøre underlaget for lokalplansarbejde og gennemførelse af kvarteret i samarbejde med Malmö Stad.

Flere byudviklingsopgaver

JFA har tidligere arbejdet med vækstområdet Västra Hamnen, hvor det prisbelønnede Media Evolution City har opnået status som nyt kulturelt og erhvervsmæssigt omdrejningspunkt.

Netop nu arbejder de danske arkitekter på en række markante byudviklingsprojekter i Skandinavien: I Sverige har JFA mere end 700 familie- og studieboliger under opførelse, og StudentCity i det centrale Örebro viser nye veje for studieboliger.

Sportsbyen, Saga og Hermod vil i løbet af 2016 indgå som nye bebyggelser i bydelen Hyllie ved Malmö, og i Helsingborg er udviklingen af World Trade Center-området netop igangsat. I Uppsala udarbejder JFA struktur- og detaljeplan på 100.000 kvm bolig og erhverv for Besqab og Ikano og står bag udviklingen af en ny bydel Östra Sala Backe med mere end 400 boliger kombineret med service og erhverv.

Via en helhedsorienteret tilgang har JFA igennem mere end 20 år udviklet og afprøvet metoder for det industrialiserede byggeri, samt planer for innovationsmiljøer som for eksempel DTU Skylab, der blev nomineret til Renoverprisen 2015.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125