23948sdkhjf

Stabiliseret salg i maskinbranchen

2015 var et blandet år, med første halvår som det absolut bedste. Det var konklusionen på Maskinleverandørernes generalforsamlinger forleden i Odense
Der var bred enighed om, at det første halvår af 2015 var det bedste.

Det var den overordnede konklusion på generalforsamlingerne i brancheforeningen Maskinleverandørernes to sektioner, Entreprenørsektionen og Park, Vej og anlæg, også kaldet sektion 2.

Faktisk er det samlet gået en lille smule tilbage i 2015 i forhold til 2014, men dog ikke meget. Der er samlet set solgt 2.169 maskiner, hvilket er et par hundrede færre end året før. Der er dog en vis usikkerhed forbundet med statistikken, der jo ikke dækker hele markedet, men den del, der er repræsenteret ved medlemmerne af Maskinleverandørerne.

Sværere for de små

Hovedkonklusionerne var, at det er de små gravemaskiner på bånd, der har haft det sværeste år – især dem under fem tons, hvor antallet af solgte enheder er gået tilbage fra 707 i 2014 til 548 i 2015.

Et andet område er teleskoplæssere der er gået tilbage fra 282 i 2014 til 217 i 2015. Et tredje område, der er gået tilbage, er tromlerne, hvor salget er mere end halveret.

”2016 bliver ikke et år med stor fremgang. Der er flere usikkerheder, blandt andet er Femern, som vi jo har ventet på i en årrække, endnu ikke lige om hjørnet, og med den siddende regering er der stort fokus på økonomien, som gør, at der nok bliver holdt lidt tilbage”, sagde formanden Hans Holm fra JMM Group, der aflagde sin sidste beretning, idet han trådte tilbage fra posten, som han har siddet på siden 2009 i denne omgang.

I sektion 2 var det formand Niels Kirkegaard, der aflagde beretning, og inden for de områder, der relaterer sig direkte til den grønne sektor, er der faktisk en mindre fremgang at spore i antal solgte enheder. Der gælder for eksempel traktorer og redskabsbærere samt fejemaskiner og selvkørende græsklippere.

Til gengæld er det gået lidt tilbage for redskaber, fejemaskiner, græsklippere og sneplove, men det er ikke meget, og samlet set giver det et indtryk af et stabilt marked.

Nyt messelayout

Begge sektioner er særdeles aktive, når det kommer til udstillinger. Således er en Agromek på vej, og E&H 2018 var ligeledes til behandling på sektion 1’s generalforsamling.

Her var der udbredt tilslutning til at få et nyt forslag på banen, hvor layoutet skal ændres, således at man i langt højere grad samler udstillingen, og blandet kortene bedre.

Ny formand for sektion 1 er efter konstituering Palle Kjærsgaard fra S.D. Kjærsgaard, som afløser Hans Holm. Sidstnævnte blev fejret ved en lille intern reception efter generalforsamlingerne. Han har ad flere omgange været formand, og sidst siden 2009.

Nyt bestyrelsesmedlem er Claus Meldgaard, Meldgaard A/S og suppleant er Robert Kjærgaard. Benny Svenningsen blev genvalgt.

Læs også: " Maskinmesse har organisationen på plads ".
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125