23948sdkhjf

Friis & Moltke og PLH Arkitekter vinder konkurrence om nyt psykiatricenter

De to arkitektvirksomheder har onsdag eftermiddag vundet konkurrencen om at tegne Østdanmarks største psykiatriske center ved Bispebjerg. Det er et vinderprojekt med haverum og masser af lys
Østdanmarks største psykiatriske center bliver udformet som en række af rektangulære gårdhavehuse, der følger landskabet.

Det blev afsløret onsdag eftermiddag, da Friis & Moltke A/S og PLH Arkitekter A/S med underrådgiverne Søren Jensen A/S, Sintef A/S og Møller & Grønborg A/S vandt konkurrencen om at tegne Ny Psykiatri Bispebjerg.

Det har været vigtigt i konkurrencen, at alle patienter får adgang til grønne haverum. Det har vinderprojektet løst, da bygningernes to plan er forskudt i forhold til hinanden. På den måde får begge etager niveaufri adgang til haverum, og alle indre haverum er omgivet af én-etages bygninger, hvilket sikrer gode lysforhold.

”De menneskelige hensyn skal veje tungt, når vi bygger. Mennesker, der lever med en svær psykisk sygdom, er typisk indlagt i længere tid og derfor bliver adgangen til grønne områder og følelsen af tryghed meget vigtig”, siger regionsrådsformand i Region Hovedstaden Sophie Hæstorp Andersen (S).

Psykiatriske center samlet

Ny Psykiatri Bispebjerg skal samle Psykiatrisk Center København på én matrikel.

Nybyggeriet opføres i det nordøstlige hjørne af Bispebjerg Hospital, hvor uddannelsescentret og dele af psykiatrien ligger i dag.

Dertil kommer renovering af Lersø Komplekset, som skal huse psykiatriens ambulatorier. Det 23.750 kvm. nybyggeri med 200 en-sengsstuer gør Ny Psykiatri Bispebjerg til Danmarks næststørste, og regionsrådsformanden er stolt af projektet:

”Projektet giver ikke bare patienter, men også personale en større følelse af tryghed, overskuelighed og sikkerhed. Jeg er meget glad for, at vi giver psykiatrien dette tiltrængte løft”, siger Sophie Hæstorp i en pressemeddelelse udsendt forud for afsløringen af vinderne.

Projektkonkurrencen har taget udgangspunkt i værdier som åbenhed, tilgængelighed og valgmuligheder.

Det handler blandt andet om, at arkitekturen og indretningen skal understøtte effektive arbejdsgange, sammenhængende patientforløb og tiltrække de bedste medarbejdere.

For patienter og personale

”Der bliver skabt løsninger, hvor udformning og materialevalg inspirerer til aktiviteter. For eksempel kan man i stueplan benytte et indre haverum i forbindelse med træning og aktivitet,” siger seniorprojektleder Gert Bonde Harup fra Ny Psykiatri Bispebjerg

”Sammenhængen mellem sengeafsnit og kontorfaciliteter er optimal. Det er enkelt for personalet at arbejde på tværs af sengeafsnit og sengeenheder, via en intern personaletrappe. Det giver fleksibilitet og sikkerhed”, tilføjer han.

Byggeriet begynder i 2018.

Ny Psykiatri Bispebjerg
Vinderen af konkurrencen om Ny Psykiatri Bispebjerg er Friis & Moltke A/S og PLH Arkitekter A/S med underrådgiverne Søren Jensen A/S, SINTEF A/S og Møller & Grønborg A/S.
Byggeriets bliver på 23.750 kvm. og får 200 en-sengsstuer med eget toilet og bad.
Dertil kommer renovering af 25.000 kvm. i Lersø Komplekset, som skal bruges til ambulatorier.

Byggeperiode:
Nybyggeri: 2018-2022
Renovering: 2022-2024
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.142