23948sdkhjf

Hårde år for Caverion

Strategi skal fordoble omsætningen inden udgangen af 2017 efter år med omsætningsnedgang
Caverion A/S, der er det danske selskab i den finske teknikentreprenørkoncern Caverion, har været igennem nogle hårde år rent økonomisk med blandt andet faldende omsætning.

Det senest aflagte regnskab for 2014 viste en omsætningstilbagegang på 100 mio. kroner til 947 mio. kroner som følge af et fald i projektomsætningen, et negativt driftsresultat på 35 mio. kroner og et underskud efter skat på 29,9 mio. kroner - en tilbagegang på 32 mio. kroner i forhold til året før. Underskuddet var blandt andet forårsaget af et forlig på en grønlandsk byggesag og nedskrivning af en entreprise.

2013 viste dog en markant fremgang i forhold til 2012, der bød på et underskud på 44 mio. kroner efter skat.

Tidligere adm. direktør Peter Rafn havde som led i en ny strategi som mål at doble omsætningen til to mia. kroner inden udgangen af 2017 gennem blandt andet opkøb og et vækstmål på 10 procent på forretningen.

Sammenlagt med Norge

Peter Rafn stoppede i Caverion ved udgangen af 2015 for at blive direktør i den danske it-virksomhed Conscia.

Det skete uafhængigt af, at den finske teknikentreprenørkoncern ved årsskiftet 2015/2016 samlede sine landeselskaber i Danmark og Norge i én division og med adm. direktør i Caverion Norge Knut Gaaserud som ny topchef.

Den nye division er den næststørste i Caverion-koncernen med en samlet omsætning på 4,4 mia. kroner, hvilket svarer til en fjerdedel af hele koncernens omsætning.

Heraf står Norge for langt den største del af omsætningen.

Læs også: " Teknikentreprenør vinder kontrakt til over en halv milliard kroner ".
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08