23948sdkhjf

Blik og Rør: En grøn Boligjobordning bør ændres

Vandbesparende tiltag som udskiftning af en bruser bør også være omfattet af den grønne boligjobordning. Det mener fagforbundet Blik og Rør, der i går var forbi Skatteudvalget
Udskiftning af toilet, blandingsbatteri og bruser bør også være omfattet den nye grønne Boligjobordning.

Det mener Blik og Rørarbejderforbundet, der i går havde foretræde for folketingets Skatteudvalg. Her fik forbundet 15 minutter til at redegøre for de ændringer af lovforslaget, som man håber forligskredsen bag ordningen vil se nærmere på.

”Ud over, at brugsvand bør komme på positivlisten, så bør ordningen også bidrage til at sikre, at det er kompetente håndværkere, der udfører opgaver under Boligjob­ordningen. Derfor bør der være en mekanisme i lovgivningen, der sikrer at arbejdet bliver udført af faglærte håndværkere”, siger formand for Blik og Rørarbejderforbundet Max Meyer.

Forbundet foreslår som et tredje punkt, at de virksomheder, der får opgaver i forbindelse med fradraget, bliver forpligstet til at tage lærlinge.

Løser flere udfordringer

”På den måde løser man både manglen på praktikpladser og den kommende mangel på faglærte”, foreslår Max Meyer, der nu afventer skatteminister Karten Lauritzens (V) svar på forbundets henvendelse.

Alternativet, der er en del af forligskredsen bag den grønne Boligjobordning, ser gerne på forslag, der kommer ind, men mener som udgangspunkt, at den politiske aftale er endelig.

”Vi har drøftet forlaget med lærlinge, men det vil vi ikke stille krav om i den her ordning. Det skal i stedet løses gennem uddannelsessystemet”, siger skatteordfører Josephine Fock.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.283