23948sdkhjf

DAGENS LEDER: Sager samler støv i Arbejdsskadestyrelsen

Det mener Licitationen, Byggeriets Dagblad
Det tager i gennemsnit mere end to år at få behandlet en sag om erstatning for tab af erhvervsevne. Ja, faktisk er den gennemsnitlige sagsbehandlingstid 26 måneder. Det kan selv Arbejdsskadestyrelsen se er alt for længe at lade folk vente på erstatning. Derfor har styrelsen et mål om at reducere den gennemsnitlige sagsbehandlingstid til 21 måneder i 2018!

Det vil selvfølgelig vil reducere den gennemsnitlige sagsbehandlingstid med hele fem måneder, men det er alligevel absurd, at det skal tage så lang tid at behandle en sag. Selvom det er vigtigt og afgørende for tilliden til systemet, at sagerne behandles ordentligt og at alle regler følges, så er der vel ingen der kan forstå, at det skal tage mere end to år at få en sag behandlet.

Hvad i alverden bruger man tiden til?

Der må være en række flaskehalse i sagsbehandlingen som betyder, at sagerne i perioder ligger og samler støv og altså ikke bliver aktivt behandlet, men blot er parkeret.

Skal man blive bedre til noget er det altid godt at kunne måle indsatsen. Så måske skulle Arbejdsskadestyrelsen måle og sammenligne den reelle sagsbehandlingstid og den tid, hvor sagen ikke behandles, men blot er parkeret.

Det gør man måske også, men i så fald er det stadig uambitiøst ”blot” at stile efter at reducere den samlede sagsbehandlingstid fra 26 til 21 måneder.

Kan man ikke forsøge at komme ned under 12 måneder?
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094