23948sdkhjf

Nye byggeopgaver på vej

Læs i dag om kommende byggeprojekter i Ølsted, Gladsaxe, Hareskovby, Farum Slagelse, Rønde, Ebeltoft, Lime og Aarhus
REGION HOVEDSTADEN

ØLSTED

Kontorbygning i Ølsted ønskes omdannet til nye formål herunder boliger

Ejeren af ejendommen H.J. Henriksensvej 10 i Ølsted ønsker mulighed for at ombygge ejendommen til boliger, liberalt erhverv og vandrehjem/hostel. Ejendommen er den tidligere kontorbygning til Ølsted Gasbeton. Samtidig ønskes der mulighed for at udstykke to parceller til helårshuse fra ejendommen.

I den forbindelse er der udarbejdet forslag til ny lokalplan, som nu indstilles til godkendelse i Halsnæs Byråd med anbefaling fra Udvalget for Miljø og Teknik.

Lokalplanforslaget giver mulighed for at indrette op til 25 lejligheder på minimum 65 kvm samt mulighed for at indrette vandrehjem, hostel og liberalt erhverv i de eksisterende bygninger.

GLADSAXE

Gladsaxe Brandstation skal sættes i stand

Beredskab Øst ønsker at få istandsat det område på Gladsaxe Brandstation, som beredskabet tager i brug i løbet i af i år.

Der er blandt andet tale om en ombygning af toilet, ombygning af tekøkken, etablering af vægge, ombygning af kontorområde, udskiftning af lofter, udskiftning af gulvbelægning med mere.

Gladsaxe Byråd har givet en anlægsbevilling på 2,5 mio. kroner til istandsættelse af brandstationen.

HARESKOVBY

Ny institution i Hareskovby bygges tidligere end først planlagt

Børne- og skoleudvalget i Furesø Kommune besluttede forleden at anbefale byråd at fremrykke anlægsprojektet ”Institution i Hareskovby” og frigive de penge, der skal bruges til projektet.

Den eksisterende institution Hareskov Børnehus skal rives ned, og så skal der bygges en ny institution på samme grund med en øget kapacitet på cirka 40 børn samt et forbedret kvalitetsniveau for børnene. Den nye institution bygges med tidssvarende pædagogisk indretning og energirigtige og optimerede lokaler.

Det anbefales overfor byrådet, at projektet fremrykkes, så den nye institution opføres i 2016/2017 i stedet for i 2017/2018 som først planlagt, og at i alt 24 mio. kroner fremrykkes fra 2017/2018 til 2016/2017, således at der i 2016 afsættes én mio. kroner og i 2017 23 mio. kroner.

Hvis byrådet bakker op om udvalgets anbefaling, vil skitseprojektet og udbudsmateriale blive udarbejdet i år, og næste år vil det eksisterende hus blive nedrevet og den nye institution bygget.

Udvalget anbefaler ligeledes, at der frigives 13 mio. kroner til projektering og udførelse nyt dagtilbud i Farum Nordby. Det er en integreret institution med plads til 80 børn, der skal opføres i i Farum Nordby, og det er planen, at den skal stå klar til brug i starten af 2017.

Furesø Kommune har afsat én mio. kroner i 2015 til projektering, 13 mio. kroner i 2016 til opførelsen og to mio. kroner i 2017 til resterende arbejder samt udearealerne.

REGION SJÆLLAND

SLAGELSE

Boliger på tidligere højskolegrund i Skælskør

Erhvervs-, Plan- og Miljøudvalget i Slagelse Kommune har sagt ja til, at der kan udarbejdes ny lokalplan samt kommuneplantillæg for en boligbebyggelse på den tidligere højskolegrund i Skælskør.

En privat bygherre ønsker blandt andet at renovere den eksisterende hovedbygning og indrette den med lejligheder, nedrive en række bygninger og opføre helt nyt byggeri.

Ved omdannelse af området til boligformål vil en udvidelse af Møllebakken fra Rådmandsvej til lokalplanområdet være nødvendig.

REGION MIDTJYLLAND

RØNDE

Pleje- og seniorboliger i Rønde

Syddjurs Kommune planlægger at opføre nye pleje- og seniorboliger i Rønde, og i den forbindelse er der gennemført en arkitektkonkurrence, og der er fundet en vinder.

Med baggrund i vinderforslaget Oasen, som er udarbejdet af GPP Arkitekter A/S, skal det nødvendige plangrundlag nu udarbejdes.

Vinderforslaget placerer tre hovedbygninger vinkelret på Hovedgaden. De tre hovedbygninger sammenbygges med eksisterende bebyggelse med en bygning i én etage. Hovedbygningerne varierer i tre til fire etager og bygningerne tilpasses terræn, som nogle steder betyder, at terrænet bliver til et græsbeklædt tag henover knap så lysafhængige faciliteter.

Imellem de tre hovedbygninger opstår blandt andet et torv, som udgør entré til de nye bygninger. Desuden opstår der imellem bygningerne grønne parklignende områder – typisk vendt væk fra den trafikerede Hovedgade.

Udvalget for plan, udvikling og kultur godkendte på sit seneste møde, at der udarbejdes lokalplan på baggrund af vinderforslaget.

EBELTOFT

Sejlklubben Ebeltoft Vig udvider sit klubhus

Sejlklubben Ebeltoft Vig har søgt Syddjurs Kommune om et tilskud på 50.000 kroner til udvidelse af det eksisterende klubhus. Udvidelsen omfatter 51 kvm, hvilket betyder, at klubhuset bliver dobbelt så stort som i dag.

Sejlklubben har modtaget 180.000 kroner i støtte fra Lokale og Anlægsfonden til udbygningen.

Byggetilladelse foreligger og byggeriet forventes startet snarest muligt, når finansieringen er på plads, så huset kan stå færdigt allerede i sommeren 2016.

Udvalget for plan, udvikling og kultur i Syddjurs Kommune har valgt at imødekomme ansøgningen.

LIME

Planlægger ny boligbebyggelse i Lime

Forslag til Lokalplan nr. 398 for et boligområde ved Kløvervangen i Lime indstilles nu til godkendelse i Syddjurs Byråd med anbefaling fra Udvalget for plan, udvikling og kultur. Lokalplanen har dermed til formål, at imødekomme en aktuel efterspørgsel efter grunde til åben-lavt byggeri i samt at sikre sammenhængen mellem det eksisterende og et nyt boligområde langs Kløvervangen.

AARHUS

Højhusbebyggelse i op til 31 etager på vej

Det er planen, at det eksisterende Hotel La Tour på Randersvej i Aarhus skal rives ned og erstattes af en højhusbebyggelse i fem-31 etager til boligformål.

Der er udarbejdet et forslag til lokalplan, som skal bane vej for byggeriet, og dette forslag indstilles til godkendelse i Aarhus Byråd, der har sagen på dagsordenen på sit møde i dag.

Der skal indrettes cirka 300 boliger i højhuset, hvor der placeres fællesfaciliteter i stueetagen. Boligerne opføres i varierende størrelser dog med hovedvægt på mindre boliger til studerende.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11