23948sdkhjf

Tre investorer kæmper om byggefelter

AP Ejendomme ApS, A. Enggaard A/S og NCC Construction Danmark med Pension Danmark er prækvalificeret til at give tilbud på køb af de sydlige byggeretter i Thomas B. Thriges Gade-området i Odense
Det bliver enten AP Ejendomme ApS, A. Enggaard A/S eller NCC Construction Danmark sammen med Pension Danmark, der får mulighed for at købe de tre sydlige byggefelter i det store byudviklingsprojekt Fra Gade til By i Odense.

Den 14. december ansøgte de tre investorer om at blive prækvalificeret til at byde på de sydlige byggefelter, og siden har projektselskabet Fra Gade til By evalueret ansøgningerne ud fra ansøgernes økonomiske og tekniske kapacitet.

Udvikling skal i gang

Nu skal AP Ejendomme ApS, A. Enggaard A/S og NCC Construction Danmark med Pension Danmark i gang med at udvikle det egentlige byggeprojekt.

Byggefelterne har et samlet etageareal på 26.000 kvm og ligger alle i den sydlige del af projektområdet og er helt centralt placeret med Odense Rådhus, domkirken og gågadenetværket som nærmeste naboer.

Vigtig investering

”Jeg glæder mig over, at tre investorer nu skal komme med deres bud på, hvordan den sydlige bymidte skal se ud i fremtiden. Denne interesse i at investere i Odense er vigtig for byens transformation”, siger Odenses borgmester, Anker Boye (S), i en pressemeddelelse.

Tildeling af købsaftalen sker ud fra en samlet vurdering af projektets funktion, pris samt organisering og tidsplan – og kun én bydende kan vinde udbuddet. Fra Gade til By forventer at indgå en købsaftale med den vindende projektudvikler til sommer.

Den 14. december 2015 genudbød partnerskabet bag Fra Gade til By også et byggefelt i den nordlige del af projektområdet med betingelsen om, at der bygges et hotel på grunden.

Udviklings- og entreprenørselskabet KPC gav købstilbud, og tilbuddet er blevet vurderet konditionsmæssigt. KPC og Fra Gade til By arbejder derfor nu videre med at indgå en endelig købsaftale.

Gade til by-projektet
Den firesporede Thomas B. Thriges Gade skærer sig midt igennem Odenses centrum. Over de kommende år indrettes der nu et nyt byområde
Det nye område skal binde Odense sammen igen og fungere som eksempel på, hvordan man bygger ny by med fokus på byliv, mangfoldighed og bæredygtighed
Thomas B. Thriges Gade, som siden 1960’erne har delt Odenses centrum midt over, bliver lukket for gennemkørende trafik. På det cirka 50.000 kvm store areal, der i dag er dækket af vej, bliver der i stedet bygget et visionært nyt byområde.
Projektet forventes afsluttet i 2020 og har en samlet anlægssum på omkring 710 mio. kroner. Heraf bliver de 200 mio. kroner finansieret af indtægter fra salg af byggegrunde og parkeringspladser. Odense Kommune har afsat 255 mio. kroner, og Realdania bidrager med op til 255 mio. kroner.
Kilde: Realdania
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.223